Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Hjulmand om særlig VM-tendens: "Vi var mentalt forberedt"

Af Emil Plovgaard
23.11.2022 Kl. 19:50
En helt særlig VM-tendens er brudt ud i fuld flor ved denne slutrunde.

En af de tendenser, der især er blevet bidt mærke i ved denne VM-slutrunde, er, at der lægges ekstremt meget tid til de nødvendige ordinære minutter på to gange 45 minutter.

De klassiske tre minutter, som førhen blev lagt til som tillægstid i slutningen af anden halvleg, er blevet erstattet af tocifret tal.

Det er selvsagt en udvikling, Kasper Hjulmand også har noteret sig, og han har derfor påpeget den over for sin landsholdstrup.

– Vi gjorde opmærksom på, at de ikke skulle blive overrasket, hvis der stod otte minutter ude på skiltet. Vi var mentalt forberedt på, at der kunne lægges meget til, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

Den tidligere topdommer Pierluigi Collina, der nu er bestyrelsesformand for FIFA's dommerkomité, har forklaret, hvad der er årsagen til den lange tillægstid.

Det skyldes nemlig en ny måde at opgøre tallene på, der skal sikre mere effektiv spilletid, fortæller han.

– Det, som vi allerede begyndte med i Rusland (ved VM i 2018, red.) var at udregne tidskompensationen mere præcist.

– Vi fortalte alle, at de ikke skulle være overraskede, hvis fjerdedommeren løftede den elektroniske tavle med et stort nummer, såsom seks, syv eller otte minutter. Hvis man vil have mere effektiv spilletid, så er vi nødt til at tildele denne mængde minutter.

– Forestil dig en kamp, hvor der bliver scoret tre mål. En jubelscene tager mellem et og halvandet minut, så med tre mål scoret, mister man fem eller seks minutter, sagde Collina forleden i et interview med ESPN.

Annonce