AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
10:01:2019 19:28
Historien kunne være omskrevet: Solskjær var tæt på at signe for Spurs i 1998

En aftale mellem Manchester United og Tottenham var indgået, da Sir Alex Ferguson valgte at trække stikket i sidste øjeblik.


Manchester Uniteds midlertidige træner, Ole Gunnar Solskjær, står overfor sin første store udfordring på søndag, når han dirigerer sit hold fra sidelinjen mod Tottenham på Wembley.

Nordmanden er en legende i Manchester United uanset resultat mod Spurs,  men historien kunne være skrevet markant anderledes den dag i dag, for hans karriere i Manchester United var næsten ovre, før den overhovedet var begyndt – og i stedet var han tæt på at skrive sit første kapitel for netop Tottenham i 1998.

Tilbage i slutningen af det sidste årtusind havde Manchester Uniteds daværende bestyrelsesformand, Martin Edwards, og hans pendant i Tottenham, Alan Sugar,  nemlig begge sat deres signatur på en fax, som ville sende Ole Gunnar Solskjær til Spurs for £5,5 millioner.

Det eneste, der manglede, var Ole Gunnar Solskjærs underskrift, og så var handlen gået igennem.  Den dag i dag havde Ole Gunnar Solskjær næppe fået muligheden for at overtage trænersædet på Old Trafford, havde Sir Alex Ferguson ikke sat en stopper for skiftet i sidste øjeblik.

Sir Alex havde nemlig ingen intentioner om at miste sin ”Baby-Faced Assassin”.

- Træneren kaldte mig ind på sit kontor og sagde:  Jeg har virkelig ikke lyst til at sælge dig, for hvis du bliver her, skal du nok få chancen for at spille fodbold, har Ole Gunnar Solskjær tidligere fortalt i et interview med FourFourTwo.

- Det var nok for mig. Jeg havde ikke lyst til at skifte. Min agent havde. Han sagde, jeg var den mest stædige person, han nogensinde havde mødt, men jeg havde ret.  Det har jeg normalt.

Dermed forspildte den norske angriber sin chance for et skifte til London, men man kan roligt sige, at han betalte Sir Alex tilbage tifold allerede året efter, da han scorede det afgørende mål i Champions League-finalen mod Bayern München.

Den dag i dag har Ole Gunnar Solskjær fortsat den fax, som detaljerede hans skifte til Tottenham, liggende.

- Da jeg gik ud af Sir Alexs kontor den dag, følte jeg mig tre meter høj.  Jeg var så lykkelig, og det er mærkeligt at se den fax i dag,  har nordmanden udtalt til Manchester Evening News.

Da han overtog trænersædet midt i december efter José Mourinhos fyring, var han ikke sen til at sige, at han ville forsøge genfinde samme fodboldstil, som Sir Alex i sin tid praktiserede på The Theater of Dreams.

Mangt og meget er sidenhen blevet skrevet om, hvor meget Ole Gunnar Solskjær er værdsætter og lader sig inspirere af den legendariske fodboldtræner og mentor -  Sir Alex.  Det har Solskjær heller aldrig skjult.

- Jeg tager meget af Sir Alex med i min trænerstil.  Han transformerede mig til den professionelle, som jeg er i dag.  Træneren fortjener ros for al den succes,  jeg har haft hidtil.

Under Sir Alex Ferguson plejede Manchester United at gøre kort proces med Tottenham.  Det store spørgsmål er nu, om Ole Gunnar Solskjær, der endte med af afvise Spurs i 1998,  kan gøre det onde mod klubben to gange med en sejr på søndag.
 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED