Hævnens time: City generobrer Premier League-tronen

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
20.04.2019 Kl. 13:23
Tredje gang var lykkens gang for Manchester City, der med lørdagens sejr over Tottenham genindtog førstepladsen i Premier League.

De forsvarende engelske mestre holder spændingen ved lige i titelkampen med lørdagens snævre 1-0 sejr sejr over Tottenham.

Det var tredje gang på 11 dage, at de to mandskaber mødtes,  men med mål af Phil Foden fik Manchester City hævn for onsdagens vanvindskamp i Champions League, som endte i tragedie for The Citizens.

Mauricio Pochettino sigtede tydeligt efter at spille på omstillingerne til dagens kamp, men Pep Guardiolas hold skulle ikke bruge mere end fem minutter, før de for første gang fik lirket Tottenham-defensiven op.

Her sendte Bernardo Silva et indlæg mod bagerste stolpe, hvor Sergio Aguero headede den videre til Phil Foden, som ikke kunne undgå at score karrierens første Premier League-mål.

Så troede man måske, at kampbilledet var lagt,  men de forsvarende engelske mestre viste igen atypisk usikkerhed i egen ende,  og Tottenham havde flere gange i første halvleg held med at spille enten Son Heung-min eller Christian Eriksen fri foran mål.

Men hvor Ederson måske kunne klandres for en enkel eller to Tottenham-mål i midtugekampen, så var brasilianeren i dag på dupperne og reddede i flere situationer City.

Kender man Pep Guardiola ret,  har den spanske træner formentlig talt med store bogstaver i halvlegen. Det virkede, for City havde markant bedre styr på Tottenham fra anden halvlegs begyndelse.

I stedet var det Raheem Sterling, der fik anden halvlegs første store mulighed,  men Paulo Gazzaniga stod rigtigt i målet, da den engelske winger trykkede af få meter udefra.

Men Tottenham var aldrig helt dømt ude af opgøret,  og få øjeblikke senere var Ederson atter redningsmanden, da Lucas Moura sneg sig ind bag City-forsvaret.

Nervøsiteten og risikoen for at tabe altafgørende point i mesterskabskampen kunne også mærkes på City-spillerne såvel som tribunerne, men selvom de aldrig for alvor virkede i kontrol over anden halvleg, lykkedes det aldrig Spurs at lukrere på usikkerheden og udligne.

Med dagens sejr er Manchester City igen på førstepladsen –  et point foran Liverpool. De to titelkandidater har i skrivende stund spillet lige mange kampe,  men The Reds kan genindtage førerpositionen med en sejr over Cardiff søndag.

Tottenham er efter nederlaget i fare for at tabe tredjepladsen til lokalrivalerne fra Arsenal på ny, når The Gunners i morgen får besøg af Crystal Palace.