Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
19:10:2019 12:53
Guardiolas fjerde sæson-syndrom: City kan lide samme skæbne som Barcelona

Pep Guardiola havde sin mest skuffende sæson i sidste år af kontrakten med Barcelona - den eneste sæson klubben ikke vandt den spanske liga med Guardiola.


- Den dag jeg ser lyset slukke i mine spilleres øjne, der ved jeg, hvornår det er på tide at gå.

Sådan sagde Pep Guardiola, da han i 2012 valgte at stoppe som cheftræner i den spanske storklub FC Barcelona. I hvert fald ifølge bogen "Pep Confidential" af Marti Perarnau.

Men faktum er alligevel, at den fjerde sæson i spidsen for FC Barcelona var den dårligste for Pep Guardiola. I den sæson lykkedes det ikke spanieren at vinde La Liga, ligesom klubben blev slået ud i semifinalen i Champions League. Det lykkedes dog at vinde Copa Del Rey, men Pep Guardiola valgte alligevel at stoppe i klubben, da han følte sig tømt for energi.

Med henblik på, hvordan Manchester City er kommet fra land i denne sæson - den fjerde sæson med Pep Guardiola i spidsen, kan det ligne, at historien er ved at gentage sig hos The Citizens. Manchester City er allerede otte point efter Liverpool i Premier League og ligner ikke det hold, der har opnået de to højeste point antal over en hel sæson i engelsk fodbold. 

I sidste sæson lykkedes det Manchester City at hente syv point på Liverpool, men Pep Guardiola vil ikke kommentere på, om hans fjerde sæson i Manchester City minder om hans sidste i FC Barcelona.

- I sidste sæson hentede vi syv point på Liverpool, og det samme kan vi gøre igen i denne sæson. Jeg tror på, at dette hold fortsat kan udvikle sig og det har vi gjort i denne sæson. Kun kampen mod Wolves var en skuffelse rent spillemæssigt, men i denne uge har vi trænet godt og er klar til kampen i weekenden, udtaler Pep Guardiola forud for lørdagens kamp mod Crystal Palace og fortsætter:

- Jeg kan ikke forudse min fremtid. Vi kommer til at tabe nogle kampe, men også vinde en masse kampe. For mig handler det om at være i nuet og forbedre dig, slutter Pep Guardiola.

Kampen mellem Crystal Palace og Manchester City har kampstart klokken 18:30.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED