Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Genstand for heftig kritik - så meget tjener FIFA-bossen om året

Af Emil Plovgaard
25.11.2022 Kl. 18:32
Gianni Infantino er udsat for heftig kritik. Ikke desto mindre tjener han en fornem hyre.

Herhjemme er der stor kritik af FIFA-præsident Gianni Infantino.

Alligevel nyder han fortsat stor opbakning blandt medlemmer af Det Internationale Fodboldforbund. Således fortalte DBU’s bestyrelsesformand, Jesper Møller, for nylig, at Danmark er ét af blot fire lande, der har trukket støtten til Infantino, som skal se, om han kan blive genvalgt til sin stilling næste år.

Dermed er der i alt 207 lande, som fortsat har opbakning til Infantino på nuværende tidspunkt, skal man tro Møllers eget udsagn.

Og et genvalg er formentlig noget, Infantino arbejder benhårdt på. Stillingen som præsident for FIFA er nemlig velbetalt.

Ifølge FIFA’s egne oplysninger, tjener schweiz-italieneren i omegnen af 20 millioner kroner om året for sin rolle.

FIFA-præsidenten er for alvor kommet i vælten efter sine bizarre udtalelser på det seneste.

– Det, som vi europæere har gjort i løbet af de seneste 3.000 år, bør vi undskylde for de kommende 3.000 år, før vi begynder at give moralprædikener til andre.

– I dag føler jeg mig som qatarer, araber, afrikaner, homoseksuel og migrantarbejdere, sagde Infantino dagen før den noget omdiskuterede VM-slutrunde i Qatar blev skudt i gang.

Infantino fik job hos UEFA i 2000, og i 2016 blev han valgt til præsident for FIFA.

Tre år senere blev han så genvalgt, og han nyder altså stor opbakning til sit fortsatte virke – uden for Europas grænser, vel at mærke.

 

Annonce