Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Fremtidens stjerner: De 10 største U21-talenter i Premier League

Af Emil Plovgaard
09.10.2022 Kl. 06:00
PLBOLD.DK har udvalgt de 10 største U21-talenter i Premier League.

PLBOLD.DK giver dig med følgende liste et indblik i, hvilke Premier League-spillere under 21 år, man skal holde øje med.

Listen omfatter ikke 21-årige, så derfor er eksempelvis Arsenals Bukayo Saka ikke med på listen, selvom han nok ville fremgå af den, hvis de gjorde.

Der er udelukkende tale om spillere, som ikke endnu er fyldt 21 år, og som vi kan forvente at se mere til i umiddelbar fremtid.

Harvey Elliott – Liverpool

Elliott er en fremtidens mand for Liverpool, og han kan være med til at være med en gardering for noget af usikkerheden for den kommende tid.

I mangt en stund har rygterne svirret om nye spillere til Liverpools aldrende midtbane, der er udfordret af, at flere spillere efterhånden har rundet de 30 år.
 
I slutningen af transfervinduet præsenterede Arthur Melo som en lappeløsning, men at give Elliott chancen fra start kan vise sig klogt for klubben de næste mange år.
 
Jürgen Klopp kalder ham en ordentlig spiller, mens Pep Lijnders refererer til ham som "sin diamant".
 
Ifølge GOAL har Liverpool-staben været imponeret over Elliotts udvikling det seneste år, og ifølge visse personer på Anfield bør han være i betragtning til en plads i udkanten af Englands VM-trup.
 

Tino Livramento – Southampton

Den unge back kunne ikke nå til enighed om en ny aftale med Chelsea, og derfor valgte han at forlade klubben til fordel for Southampton.

En klog beslutning, der har gjort, at han på trods af sin unge alder er en garanteret starter hos et Southampton-mandskab, der dog har været lidt i knæ indtil videre i denne sæson.

Der er forlydender om, at Chelsea kan købe Livramento tilbage for bare 25 millioner pund, og det kan vise sig gavnligt i fremtiden.

– At tage beslutningen om at forlade klubben (Chelsea, red.) var et massivt skridt, men det var gennemtænkt, det tog en masse tid og drøftelse. I sidste ende ville jeg bare gerne spille førsteholdsfodbold regelmæssigt, fortalte Livramento om årsagen til skiftet fra Southampton til Chelsea.

Anthony Elanga – Manchester United

Svenskeren spås en stor fremtid, og til trods for sine bare 20 år, står han noteret for 28 Premier League-kampe for Manchester United.

Herudover er der blevet til syv A-landskampe for Sverige, for hvem han først fik debut i år.

Og mange ønsker det bedste for Elanga, der tidligere på året kunne fortælle, at han har modtaget rådgivning fra både Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic.
 
– Jeg voksede op med at se United, så jeg har set Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo i aktion. Jeg har talt med Cristiano en masse til træning, og han har altid givet mig råd. Jeg voksede op med at se ham på Old Trafford, så at være i stand til at spille sammen med ham nu er bare en fantastisk følelse.
 
– Der er mange spillere, som også har hjulpet mig. Victor Lindelöf, som jeg spiller med på landsholdet. Også Juan Mata og Bruno Fernandes. Jeg har også lært en masse fra Zlatan Ibrahimovic via landsholdet. Han har givet mig gode råd. Så jeg har fået hjælp af en masse erfarne mennesker rundt om mig, som kan hjælpe mig med at nå mit næste niveau, sagde Elanga tidligere på året til Sky Sports.
 

Moises Caicedo – Brighton

Den unge colombianer har taget hidsige skridt i den rigtige retning i sin spillerkarriere. Selvom han er ny mand hos The Seagulls, har han allerede gjort sig bemærket i Premier League.

Blandt andet fik Manchester United Caicedo at føle i forbindelse med en kamp i maj i sidste sæson, og han sættes af og til også i forbindelse med de helt store klubber rundt om i verden.

Caicedo blev kaldt tilbage fra en lejeaftale i Belgien i vinter, og det var med henblik på at inkludere ham fast i spillertruppen.
 
Han scorede sit første mål for The Seagulls 7. maj, da han scorede det første mål i 4-0-nedsablingen mod Manchester United.
 
Caicedo står noteret for voldsomt imponerende 25 A-landskampe for Ecuador i en alder af 20 år.

Michael Olise – Crystal Palace

Det har vist sig som en god beslutning, da Michael Olise som 14-årig tog skridtet væk fra Chelsea i jagten på at blive anerkendt for sit enorme talent.

Gennem omveje endte han hos Reading, hvor han siden blev skibet af sted til Crystal Palace, fik han mulighed for at imponere flere trænere.
 
Olise tog Premier League med storm i sin første hele sæson for Crystal Palace sidste år, hvor det blev til i alt 26 optrædener med to mål, og det første resulterede i, at han blev Palaces yngste målscorer i Premier League siden Clinton Morrison i 1998.
 
Olise har repræsenteret Frankrig på ungdomsniveau, og skulle han fortsætte sin udvikling, vil England sandsynligvis også afsøge muligheden for at hverve ham til kampe på A-landsholdet. 
 

Aaron Hickey – Brentford

Thomas Frank og co. gjorde sig noget af et scoop, da man kunne præsentere skotten Aaron Hickey.

Han blev betegnet som værende blomstrende i Serie A i efteråret 2021, men noget ændrede sig tilsyneladende i løbet af foråret hos Bologna, siden den bare 20-årige skiftede væk.

I en alder af kun 20 år har Hickey allerede spillet 47 kampe i Serie A, otte kampe i Premier League – hvor han er fast starter hos Brentford – og desuden står han også noteret for hele syv skotske A-landskampe, alene i år.

Skotske Hickey kan blive et stort salgsemne for Thomas Frank og co. i fremtiden.

Armel Bella-Kotchap – Southampton

En anden Southampton-spiller, som har gennemgået en fantastisk udvikling. Gik under radaren, da han i sommer blev hentet til klubben fra tyske VfL Bochum, men har allerede nu vist, at han er klar til at bide skeer med de bedste i verden.

Den høje midtstopper er fast starter i Southamptons centrale forsvar.

I løbet af dette efterår er han blevet inkluderet på Tysklands A-landshold, hvor han også fik sin debut, da han blev skiftet ind i 3-3-kampen mod England i slutningen af sidste måned.
 
Bella-Kotchap har kontrakt med Saints frem til sommeren 2026.

Fábio Carvalho – Liverpool

Liverpool ville have portugisiske Fábio Carvalho. Faktisk jagtede The Reds allerede den daværende Fulham-spiller i januar i år, men en aftale blev spoleret i sidste sekund.

Carvalhos underskrift blev dog sikret i sommerens transfervindue, og det er formentlig en spiller, The Reds kan blive glade for på længere sigt.

Carvalho har allerede scoret sit første mål for klubben, det gjorde han 27. august i 9-0-ydmygelsen af Bournemouth.
 
Fire dage senere scorede han så det kampvindende mål i 2-1-sejren mod Newcastle på Anfield, hvor han scorede kampens sidste mål i 98. minut.
 
Han har endnu sin debut til gode på et A-landshold, hvor han både kan repræsentere Portugal og England, ligesom han indtil videre har gjort på ungdomsniveau.
 
Således står han noteret for seks U18-landskampe for England og fire U21-landskampe for Portugal.

Carney Chukuwuemeka – Chelsea

Teenageren var jagtet vidt og bredt i forbindelse med sommerens transfervindue, men det endte som bekendt med at blive Chelsea, der snuppede Chukwuemekas underskrift.

Den unge englænder spillede en stor rolle i forbindelse med U19-mesterskaberne i Europa, hvor han scorede to gange for England i finalesejren over Israel.
 
Flere trænere og eksperter spår Chukwuemeka en stor fremtid.
 
– Det var hans første start i Premier League, og vi har store forventninger til ham, og han gjorde ingen skuffede.
 
– Han er rigtig rolig og en fattet fyr, som godt kan håndtere at spille foran fulde huse på Villa Park, sagde den daværende Aston Villa-manager Dean Smith om Chukwuemeka i sommeren 2021.
 
Også den tidligere Arsenal-spiller Paul Merson har store forventninger til Chukwuemeka i fremtiden.
 
– Han har en lys fremtid. Han er bare 17 år og spiller på den centrale midtbane i Premier League. Det er meget at spørge om.
 
– Han vil blive en stjerne. Han har en god størrelse. Han tager bolden til sig, opsøger den og kan løbe uden bolden, sagde Merson i sommeren 2021.
 

Wilfried Gnonto – Leeds

Seks A-landskampe for Italien synes måske ikke af så meget, men når det så kobles på en spiller, der kun er 18 år, så begynder man at kunne spore måben blandt den brede befolkning.

Gnonto er måske for mange et ubeskrevet blad, men angriberen har været på ret kurs, lige siden han skiftede Inter Milan ud med FC Zürich fra Schweiz i 2020.

I sommer skiftede han til Leeds på en fem-årig kontrakt, og der er måske en grund til, at beløbet hemmeligholdes, for The Whites har sandsynligvis gjort sig noget af et scoop, man senere hen kan score en ganske fed fortjeneste på.

Selvom han fortsat har sin Premier League-debut til gode, så har han allerede sat sig på titlen som den yngste målscorer nogensinde for Italien i en alder af 18 år og 222 dage.

Annonce