Foyth sikrede Tottenham smal sejr over Palace

Af Mads Bye Marboe
10.11.2018 Kl. 18:52
Danske Christian Eriksen så hele kampen fra bænken, da Tottenham lørdag aften slog Crystal Palace med 0-1 på en scoring af Juan Foyth.

Christian Eriksen startede ude, da Tottenham lørdag aften var på besøg hos bysbørnene fra Crystal Palace, og danskeren endte også med at se hele opgøret fra bænken.

Efter 29 minutter kunne Eriksen således overvære, at Ben Davies fik slået et perfekt indlæg fra baglinjen ind i hovedet på Dele Alli, som tydeligvis ikke var klar over, hvor god en position han befandt sig i. Englænderen forsøgte at heade bolden til rette for Harry Kane, men den endte i stedet med at sejle ud over baglinjen.

I indeværende sæson er der blevet scoret bare to gange i første halvleg på Selhurst Park, og det var ligeledes tilfældet efter aftens opgør, men efter pausen skulle der komme hul på bylden.

Palace havde også sine muligheder, og efter 54 minutter fik James Tomkins muligheden for at heade et hjørnespark ind ved bagstolpen, men hovedstødsforsøget gik forbi mål.

Det var derfor Tottenham, som endte med at bringe sig foran i opgøret, da Erik Lamela efter 66 minutter sparkede et hjørnespark ind i panden på Harry Kane. Angriberen fik headet på mål, men afslutningen blev blokeret af James McArthur. Der blev i stedet givet en returbold, og den var unge Juan Foyth hurtigst over, da han headede 0-1-scoringen ind bag Hennessey.

Scoringen endte også med at blive opgørets sidste, selvom både Alexander Sørloth og Son Heung-Min fik store muligheder i kampens overtid, men Mauricio Pochettino måtte undervejs i opgøret udskifte Kieran Trippier og Erik Lamela på grund af skader. Henholdsvis Serge Aurier og Harry Winks blev i stedet sat ind.

Med sejren sikrede Tottenham, at fjerdepladsen også er deres efter de resterende kampe i runden. Crystal Palace er nummer 16 med otte point.