Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Forklaring: Disse tre kampe i 8. spillerunde har størst chance for udsættelse

Af Jeppe Augustsen
10.09.2022 Kl. 18:36
Det er især tre kampe i næste weekend, der har den største sandsynlighed for at blive udsat.

Fredag middag kunne Premier League annoncere, at kampene i 7. spillerunde er udsat grundet Dronning Elizabeth II's død. 

Herefter kom der meldinger om, at 8. spillerunde også var i fare for at blive udsat, fordi det kunne clashe med begravelsen. Tidligere i dag kunne vi berette en melding fra Liverpool Echo, der lød på, at det var usandsynligt, at 8. spillerunde blev udsat

Efterfølgende er det blevet bekræftet af den britiske regering, at begravelsen vil finde sted mandag den 19. september i London – altså mandagen efter weekenden, hvor 8. spillerunde skal afvikles.

Nu er der kommet en ny melding fra The Athletic

Mediet erfarer, at der er en dialog i gang mellem Premier League og klubberne om spillerunden i næste weekend, hvor klubberne er forhåbningsfulde om, at runden bliver spillet. Men der er flere ting, der gør, at tre kampe muligvis bliver udsat.

Det gælder især de sikkerhedsmæssige foranstaltninger, hvor mange politifolk og vagter vil blive ansat i forbindelse med begravelsen i London, og det kan få betydning for de Premier League-opgør, der spilles i London. Her er der tale om følgende kampe:

Brentford vs Arsenal
Tottenham vs Leicester
Chelsea vs Liverpool

Derfor diskuterer man bl.a. muligheden om at gøre det på den måde, at de London-klubber, som har hjemmebane i 8. spillerunde, i stedet skal spille på udebane. Det er dog ikke en mulighed i kampen mellem Brentford og Arsenal, der begge har base i London, og det er derfor uvist, hvad man har af planer til den kamp.

Men det er ikke ligetil at bytte kampene med en uges varsel.

Der er et stort arbejde i at arrangere en hjemmekamp for Premier League-klubberne, hvor de bl.a. skal have hyret folk ind til kampdagen. Derudover skal der også sælges billetter til hjemmebane- og udebanefans. 

Ydermere skal det også nævnes, at Liverpool og Everton aldrig spiller hjemmekampe på samme dag, da de to stadions ligger meget tæt på hinanden, og de skal begge spille om søndagen. Everton møder West Ham klokken 15.00, mens Chelsea og Liverpool skal spilles klokken 17.30.

Det er altså de tre kampe, der spilles i London, som har den største sandsynlighed for at blive udsat. 

Annonce