Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Football Manager-guide: Chelsea

Af Morten Bruun Jørgensen
24.12.2015 Kl. 10:01
Vi har taget et kig på Chelsea i Football Manager 2016, og vi giver dig her en guide over sidste sæsons mestre i det populære computerspil.

Taktisk overblik: Hvilken formation bør du spille?

Vores erfaringer fra Football Manager 2016 siger, at 4-4-2- og 4-4-1-1-formationerne fungerer bedst. Det er især vigtigt at have dygtige kantspillere og en stor og stærk angriber. Det har Chelsea. 4-4-1-1-formationen ligner den klart bedste formation for The Blues, da de er i besiddelse af flere dygtige offensive midtbanespillere, mens kun Diego Costa har det nødvendige niveau af klubbens tre angribere.

Bestyrelsen vil have, at man spiller boldbesiddende og angrebsfodbold. Det er nemt at leve op til, for der er mange dygtige boldspillere i truppen. Vi har haft succes med at presse højt, holde på bolden og få de to backs til at overlappe kantspillerne.

I målet er der ingen tvivl om, at Thibaut Courtois er førstevalget. Her har du en af spillets bedste målmænd i de mindst 10. Som reserve har du Asmir Begovic, som er blandt de bedste reserver i ligaen. Sørg for at holde ham tilfreds med spilletid i pokalturneringerne.

Forsvaret har været Chelseas varemærke i mange år, men i dette års udgave er det reelt kun Cesar Azpilicueta og John Terry, der holder et rigtig højt niveau. Kurt Zouma er helt sikkert fremtiden, og han kan blive fantastisk, hvis du bruger ham. Baba Rahman har også potentiale. Fra start må de fire foretrukne være Branislav Ivanovic, Kurt Zouma, John Terry og Cesar Azpilicueta.

På den centrale midtbane kan der ikke herskes nogen tvivl om, at Nemanja Matic og Cesc Fàbregas er de to foretrukne. Matic er bølgebryderen på midtbanen, mens Fàbregas er playmakeren. Ramires og John Obi Mikel er reserver, men et godt stykke fra de to andre. På venstre kant er Eden Hazard selvskreven. Giv ham en fri rolle, og så bliver han guld værd. På den modsatte kant kan du veksle mellem Willian og Pedro. Som 10’er vil Oscar nok være den foretrukne. Brasilianeren er en glimrende spiller, der er dygtig til at sætte medspillerne i scene.

Som enlig angriber er Diego Costa en dygtig spiller. Spil ham som komplet angriber eller fremskudt angriber, og så bør han lave minimum 20 mål i Premier League. Udover den iltre spanier råder du også over Radamel Falcao og Loïc Remy, som er habile reserver.

Nøglespillere: Tre spillere, holdet skal bygges op omkring

Cesar Azpilicueta: Den spanske landsholdsback er en de mest solide spillere i truppen. Han kan gøre sig på begge backs, og er dygtig begge veje. Han har kontrakt med Chelsea frem til 2019, og du gør klogt i at holde på ham i endnu længere tid. Det er svært at finde verdensklassebacks, men her har du en de næste syv eller otte år.

Nemanja Matic: I serberen har du en af spillets fem bedste defensive midtbanespillere. Men ikke nok med, at han er fantastisk i defensiven, er han også dygtig i spillet fremad banen. Han er samtidig i besiddelse af en sublim fysik, og han kan være en trussel på dødbolde. Matic har også kontrakt frem til 2019, hvor han vil være 30 år. Brug ham som bolderobreren på den centrale eller defensive midtbane, og så er dit forsvar godt beskyttet.

Eden Hazard: Holdets helt store stjerne. Belgieren er en vidunderlig spiller, som kommer til at lave mange mål og assists fra sin position på kanten. Når Messi og Ronaldo bliver nogle år ældre, kan han være et godt på en vinder af Ballon d’Or. Hazard skal have frihed til at gøre, hvad det passer ham. Der kan muligvis komme interesse fra Real Madrid eller Paris Saint-Germain, men det bør ikke være noget problem at holde på ham.

Unge spillere: Tre spillere, man skal holde øje med

Kurt Zouma: Den fysisk stærke franskmand kan allerede fra starten være en fast del af startopstillingen, men han bliver kun endnu bedre. Giv ham et par år, og så er han en leder i midterforsvaret. Han bliver desuden registreret som en spiller af egen avl efter første sæson.

Mario Pasalic: På den centrale midtbane kan Mario Pasalic udvikle sig en til klassespiller. Den 20-årige kroat er i første sæson udlejet til Monaco, hvor han forventes at spille størstedelen af kampene. Pasalic er dygtig begge veje, og han kan sagtens være afløseren for Fàbregas efter et par sæsoner.

Kenedy: Det kan være en god idé at bruge Kenedy fra starten, for allerede der har han gode stats. Han er blot 19, men han kan sagtens gøre en god figur i pokalturneringerne og mod de mindre hold. I 4-4-1-1-formationen kan det dog være svært at finde plads til ham, da han ikke kan spille de to kantpositioner naturligt. Derfor vil det være en god idé at træne ham til det.

Det store spørgsmålstegn: Skal man sælge, eller skal man beholde?

Ramires er et rigtig godt salgsemne, og han er en ikke en del af idealopstillingen, men han er dog en fremragende breddespiller, som kan udfylde flere pladser. Vi har dog erfaret, at nogle klubber har været villige til at byde op mod 200 millioner for brasilianeren, og så skal man kraftigt overveje at sælge ham.

Juan Cuadrado er også en spiller, som det kan diskuteres, om man skal sælge eller beholde, når han vender tilbage fra sit lejeophold i Juventus. Colombianeren er en rigtig dygtig spiller i Football Manager 2016, men Chelsea råder i forvejen over flere dygtige kantspillere. Kan du få en god pris for ham, skal du overveje at sælge.

Mulige transferemner: Tre spillere, man bør hente til klubben

Mário Fernandes: CSKA Moskva-backen er utrolig dygtig, og han er erhverves for mellem 130 og 170 millioner i første transfervindue. Han er den rette arvtager for Branislav Ivanovic, og med ham og Azpilicueta vil du være sikret på backpositionerne i de kommende sæsoner.

Rafinha: Han er i overskud i Barcelona, men i Chelsea vil han formentlig kunne spille en rolle. Både på den centrale og offensive midtbane. Vi tænker, at han kan give Fàbregas lidt pause på den centrale midtbane. Han kan fås for 220 millioner, som ikke er overpris.

Romelu Lukaku: Her skal du bruge rigtig mange penge, men du får ikke mange bedre angribere end belgieren. Han har tidligere spillet i Chelsea, og han vil være meget interesseret i at komme tilbage, eftersom The Blues står som hans yndlingsklub. Han er garant for mål.

Mulige salgsemner: Tre spillere, man bør sælge

Papy Djilobodji: Et af sommerens panikkøb fra José Mourinho. Han er ubrugelig og skal bare hurtigst muligt væk. Sælg ham for det, som der er nogen, der vil byde. Han hæver godt og vel 300.000 om ugen, og det er der ingen grund til.

Bertrand Traoré: Nok står han som en spiller med et stort talent, men vi har aldrig set ham udvikle sig til noget særligt, og derudover har du blandt andre Kenedy som bliver bedre. Det bør ikke være noget problem at få ham afsat.

Loïc Remy: Du skal kun sælge Remy, hvis du har hentet en anden angriber ind. Franskmanden er slet ikke lige så dygtig i spillet, som han er i virkeligheden. Hans værdi er ret høj, så det bør være muligt at få en god pris for ham. 

Annonce