AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:12:2019 09:32
Flere nye forslag: Sådan kan det fremtidige Champions League se ud

En ny arbejdsgruppe skal komme med forslag til, hvordan en ny struktur af Champions League kan se ud.


Der har i længere tid været snak om, at ECA (European Club Association) vil lave en ny struktur af Champions League.

Nu melder Daily Mirror, at man har lavet en ny arbejdsgruppe, som skal forsøge at finde en løsning inden for de næste tre måneder, der vil betyde, at en ny model vil være klar til indførelse i 2024. I den nye arbejdsgruppe står Ivan Gazidis som formand.

Der er allerede flere forskellige forslag, og ét af dem er at have en liga med 32 hold, hvor hvert hold bliver seedet og spiller 10 kampe. Hvis man kvalificere sig til ottendedelsfinalerne, vil man automatisk være kvalificeret til næste års Champions League. Det ville dog være dårligt nyt for en klub som Leicester, da det ikke længere vil være ligaplaceringen, der bliver afgørende. 

Et andet forslag er at have seks grupper med seks hold, da man ønsker at få flere store kampe.

Problemet er dog, at klubber som Real Madrid og Juventus i de seneste år har presset på for at få garanterede pladser i Champions League, hvilket vil betyde, at de største klubber altid vil være en del af turneringen.

Det er den store bekymring hos Premier League, da det vil gøre det sværere for de mindre hold at kvalificere sig til Champions League.

Premier League er opsatte på at arbejde sammen med UEFA for at finde en løsning, men man frygter, at det vil få en stor indflydelse, hvis det ikke længere er top fire, der kvalficerer sig til Champions League. Kampen om top fire er en liga for sig, og man frygter, at det vil påvirke ligaens integritet, hvis det fjernes.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED