Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
22:10:2020 14:54
FIFA-præsident begraver europæisk superliga: Kun interesseret i VM for klubhold

Rygter om en ny europæisk superliga i FIFA-regi har floreret i denne uge, men Gianni Infantino ser nu ud til at skyde historien ned


Knap nok havde Premier League nået at afmontere storklubbernes "Big Picture"-projekt, før historien om en ny europæisk superliga pludselig begyndte at florere denne tirsdag. 

Den nye foreslåede turnering skulle ifølge rygterne indeholde Europas 18 største klubber, ikke involvere op- og nedrykning og spilles i løbet af den normale sæson. Dermed ville den i praksis erstatte den nuværende Champions League. 

FIFA mentes at stå bag disse hemmelige forhandlinger, der også inkluderede en række af selvsamme topklubber og banken JP Morgan. Men nu udtaler FIFA-præsident Gianni Infantino sig så officielt imod konceptet.

- Som FIFA-præsident er jeg interesseret i VM for klubhold, ikke i en superliga.

- For mig handler det ikke om Bayern München imod Liverpool, men om Bayern imod Boca Juniors, udtaler italieneren ifølge Sky Sports med henvisning til det nye og større format med 24 deltagende klubber som VM for klubhold vil have fra 2021.

Udsigterne til en ny europæisk superliga har bestemt ikke vakt begejstring rundt omkring i fodboldverdenen, og såvel UEFA som flere klub- og ligarepræsentanter har udtalt sig stærkt kritisk imod ideen.

 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED