AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
06:12:2019 19:24
FIFA lod Manchester City slippe: Chelsea revser FIFA for transferkarantæne

Chelsea har fået ophævet deres transferkarantæne af CAS et transfervindue, før den oprindelige karantæne udløb – klubben er meget utilfredse med FIFA’s håndtering af deres sag.


Chelsea kan igen bruge penge i januartransfervinduet, hvilket klubben også har udsigt til med 150 millioner pund sat af til spillerindkøb.

Alt er dog ikke lutter og glade dage i klubben på trods af ophævelsen, for klubben føler sig stadig uretfærdigt behandlet af FIFA, som gav karantænen i første instans til Chelsea.

Det skyldes især, at rivalerne fra Manchester City blev behandlet anderledes, da de undslap en transferkarantæne – de fik en bøde på 315.000 pund - for en lignende overtrædelse af transferreglerne omkring indkøb af ungdomsspillere.

- Den tilgang FIFA havde til denne sag har været dybt utilfredsstillende, ikke mindst fordi FIFA valgte at behandle Chelsea helt anderledes end Manchester City af grunde, der absolut ikke giver mening for Chelsea, har Chelsea sagt i et klubstatement, skriver Daily Mail.

FIFA anklagede oprindeligt Chelsea for brud på ’Article 19 of the FIFA regulations in relation to 27 players’.

Klubbens statement fortsatte, hvor Chelsea blandt andet kalder anklagerne mod 16 af disse spillere for ’perverse’, da de siger, at FIFA bekræftede, at disse spillere kunne registreres.

Chelsea er dog taknemmelige for, at dette er blevet korrigeret af den internationale sportsdomstol, CAS.

Af de 11 resterende spillere, siger Chelsea, at seks af dem var kvalificerede til en af undtagelserne i FIFA's regulationer. 

- Med respekt for de resterende fem spillere, var FIFA’s ’vurdering’, at disse spillere var registreret, inden der blev indgivet en ansøgning om registrering. Chelsea hævder, som det af CAS blev bekræftet i Real Madrid-sagen, at FIFA-forordningerne ikke dækker et begreb ’’betragtede registreringer’’, og det derfor heller ikke er muligt for FIFA at ’’betragte’’, at registreringer blev foretaget, før de rent faktisk blev foretaget, skriver Chelsea videre i deres statement.

Chelsea fik desuden i første omgang – udover transferkarantænen – også en bøde på 460.000 pund, der nu er blevet halveret sammen med transferkarantænens ophævelse.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED