FA Cup-overblik: Chelsea gik sikkert videre

Af Gustav Tornby
05.01.2019 Kl. 16:56
Alvaro Morata scorede to mål, da Chelsea lørdag eftermiddag spillede sig videre i FA Cup'en ved at slå Nottingham Forest. Her får du et overblik over de Premier League-mandskaber, der var i aktion i 16.00-kampene.

Chelsea – Nottingham Forest: 2-0 (0-0 ved pausen):
Maurizio Sarri havde til sin startopstilling valgt unge kræfter som Andreas Christensen, Ethan Ampadu og Callum Hudson-Odoi – og det endte også med at bære frugt. Sidstnævnte var nemlig manden med andensidste fod på Chelseas to scoringer, som Alvaro Morata scorede begge af.

Derby – Southampton: 2-2 (0-1 ved pausen):
Southampton har fået en fin start under klubbens nye manager, Ralph Hasenhüttl, og kom også glimrende fra start mod Derby, da Nathan Redmond sendte gæsterne i front efter fire minutter. Redmond scorede også sit og Southamptons andet mål, da han tre minutter inde i anden halvleg fordoblede føringen. Ti minutter senere svarede Derby dog igen ved Jack Marriott, inden Tom Lawrence blot tre minutter efter den scoring udlignede.

Derfor skal vinderen altså findes i en omkamp, hvor Southampton så vil have hjemmebanefordel.

Everton – Lincoln: 2-1 (2-1 ved pausen):
På Goodison Park fik Marco Silva og co. en fabelagtig start og allerede efter 15 minutter var The Toffees foran med 2-0. Efter en halv time reducerede Lincoln, der til dagligt spiller i League Two, dog til 1-2, som også endte med at blive kampens endelige stilling.

Gillingham FC – Cardiff: 1-0 (0-0 ved pausen):
Neil Warnocks tropper skulle op mod Gillingham, et bundhold fra League One, og det viste sig at være mere end Sean Morrison, Joe Ralls, Callum Paterson og de andre Cardiff-profiler kunne håndtere. Efter en kamp, som The Bluebirds ellers havde domineret kunne Elliott List efter 82 minutter bringe Gillingham på 1-0 og den stilling endte med at holde indtil dommerens slutfløjt til stor glæde for de fremmødte på Priestfield Stadium.