Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Evra straffet med bøde efter homofobiske krænkelser

Af Kasper Leif Pedersen
09.02.2023 Kl. 13:24
Den tidligere franske landsholdsspiller er blevet straffet med en bøde.
Den tidligere Manchester United-stjerne Patrice Evra er torsdag blevet dømt for at have offentliggjort homofobiske krænkelser på nettet.
 
Det erfarer Mirror.
 
Den tidligere kaptajn var ikke til stede i retten i Paris torsdag, da han blev idømt en bøde på £890 og blev beordret til at betale £1780 i erstatning til to anti-hadekampagnegrupper.
 
Stop Homophobia og Mousse klagede i marts 2019, da Evra lagde en video af sig selv ud på sociale medier, efter at hans tidligere hold Manchester United havde slået Paris Saint-Germain med 3-1 i Champions League.
 
– Paris, I er bøsser, I er bøsser,  sagde 41-årige Evra i videoen. Den tidligere Premier League-stjerne hævdede, også at De Røde Djævle var mere macho end PSG og tilføjede:
 
– Her er det mændene, der taler.
 
Mousse og Stop Homophobia, støttet af Rouge Direct Red Direct, der bekæmper homofobi, indgav straks en klage for offentlig fornærmelse mod en gruppe mennesker på grund af deres seksuelle orientering.
 
Undersøgelsesdommeren i sagen omklassificerede klagen til "ikke-offentlig fornærmelse" og henviste sagen til politidomstolen i Paris.
 
Dommeren fastslog, at Evra  havde "udtrykt sig i en privat sammenhæng med henblik på at lave en video, som senere blev lagt ud på Snapchat uden hans vidende.
 
Jerome Boursican, der repræsenterede Evra, sagde, at hans klient "ikke havde ønsket at skade det homoseksuelle samfund", og at han i stedet blot "sigtede fornærmelser mod PSG.
 
Evra havde offentliggjort en undskyldningsvideo dagen efter, at den krænkende video var blevet sendt.
 
Patrice Evra har spillet 379 kampe for Manchester United, mens blot har spillet fem for West Ham. 
 

 

Annonce