AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
08:08:2020 16:28
Eksklusivt interview: Danskerens vilde Premier League-skifte - del 2

Vi har igen taget en snak med den danske Burnley-målmand, Lukas Bornhøft Jensen.


Tilbage i maj bragte vi et interview med den danske målmand, Lukas Bornhøft Jensen, hvis skifte til Burnley var mere dramatisk end de fleste - dette interview kan du læse her.

Nu har vi igen taget en snak med den 21-årige dansker, som i sin første tid i klubben kunne lære af en anden dansker - nemlig Anders Lindegaard.

På daværende tidspunkt var den tidligere Manchester United-målmand også til at finde på Turf Moor, og for Lukas var det vigtigt for ham at kunne suge alle de gode råd til sig - udover at få nogle gode anekdoter fra sin tid i Manchester United, da Lukas har fulgt de De Røde Djævle tæt siden han var en ung knægt.

- Han var i klubben, da jeg kom til i sidste sæson. Det var rart at have en man kunne snakke dansk med, og han kunne hjælpe mig med, hvad jeg skulle gøre. Det var rart at have en dansk keeper med masser af erfaring og kunne hjælpe mig med sine råd. Han er desværre ikke mere, men det gjorde det en del lettere at have ham ved siden, siger Lukas til PLBOLD.DK.

Lukas har i denne sæson været fast mand på holdkortet for U23-holdet, og han har også fået smag for førsteholdsfodbold.

Tilbage i maj begyndte Premier League-klubberne igen at træne efter corona-pandemien havde stoppet sæsonen. Det var dog kun førsteholdet i Burnley, der fik lov til at træne, men den unge dansker fik som en af de få muligheden for at træne med.

- Vi var fem fra U23-holdet, der blev bedt om at træne med førsteholdet ved genopstarten, og det var jo en god mulighed for at vise mig frem foran dem. De andre unge, som var markspillere, var primært med som reserver, hvis førsteholdet skulle få brug for dem i nogle øvelser, men jeg var så heldig at træne med førsteholdet hele tiden.

- Det er en god målmandsgruppe, og de er nogle rigtige fede typer. De har taget godt imod mig, og de er gode til at lære fra sig. Jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg har lært af det. Standarden er helt anderledes på det niveau, og jeg kan godt mærke, at jeg bliver bedre, og det har jeg også fortalt af trænerne.

Lige nu er det Nick Pope, der vogter målet for The Clarets, og han bliver anses for at være en af de bedste målmand i Premier League. Lukas er ikke overrasket over englænderens præstationer, nu hvor han har trænet med ham i længere tid.

- Han er bare en målmand i ren verdensklasse. Han er jo også inde omkring det engelske landshold. Til hver træning bliver man overrasket over de bolde, han tager.

Selvom der som udgangspunkt ser ud til at være langt til spilletid, så ved Lukas, at det kan gå rigtig hurtigt i fodbold, og så er det vigtigt at slå til, hvis chancen byder sig.

- Der er jo mange historier - især på målmandsposten - hvor første- og andetvalget bliver skadet, og så er det tredjemålmanden, der får chancen og gør det rigtig godt. Jordan Pickford er et godt eksempel, som ender med at blive solgt til Everton og er på landsholdet i dag.

- Jeg plejer at sige, at der kun skal én kamp til. Gør man det godt i den ene kamp, kan det se helt anderledes ud efterfølgende.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED