Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Efter udmelding fra DBU og hummel: Her er svaret fra Qatar

Af Jeppe Augustsen
28.09.2022 Kl. 21:25
Qatar har svaret tilbage til hummel og DBU efter deres seneste udmelding.

Tirsdag eftermiddag kom DBU og hummel med en udmelding omkring de danske landsholdstrøjer, som de skal bære under VM-slutrunden.

Det gælder bl.a. den sorte trøje, som skal ses som et sørgebind for menneskerettighederne i Qatar – for bl.a. migrantarbejderne.

Derudover er hverken DBU og hummel tydelige, hvor hummel ikke ønsker at være tydelige i en turnering, som har kostet tusindvis af mennesker livet. 

Nu har Qatars Supreme Committee svaret tilbage på udmeldingen:

– Efter at have vundet værtsskabet til VM har SC (Qatar's Supreme Committee, red.) arbejdet flittigt sammen med Qatars regering for at sikre, at turneringen leverer et vedvarende arv, lyder det i en pressemeddelelse ifølge The New York Times.

– Vores engagement til denne arv har bidraget til betydelige reformer til arbejdssystemet og vedtaget love, som skal beskytte arbejdernes rettigheder og sikre forbedrede forhold for dem. 

– Gennem vores samarbejde med UEFAs arbejdsgruppe og andre platforme ledet af FIFA og andre grupper, har vi haft en robust og transparent dialog med DBU. Denne dialog har resulteret i en bedre forståelse af vores proces, de udfordringer vi har mødt og den arv, vi vil levere efter 2022. 

– Af den grund bestrider vi hummels beskyldninger om, at turneringen har kostet tusindvis af mennesker livet. Vi fortsætter vores forpligtelse til at beskytte helbreddet og sikkerheden for de 30.000 arbejdere, som har bygget stadions. Det samme gælder de 150.000 arbejdere til andre turneringsopgaver og 40.000 i servicebranchen.

– Vi opfordrer DBU til at præcisere deres formidlig af resultatet af deres kommunikation og arbejde sammen med SV, og for at sikre, at dette bliver kommunikeret korrekt til deres partnere hos hummel, lyder meldingen fra Qatars Supreme Committee.

Annonce