Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Efter rekordhandel: Sådan har Chelsea råd til at købe Caicedo

Af Kasper Leif Pedersen
13.08.2023 Kl. 07:23
Mange har undret over, hvordan Chelsea har råd til store handler - endnu engang.

Chelsea nærmer sig endnu en rekordhandel.

For Moises Caicedo bliver rygtet kraftigt til Stamford Bridge i disse dage, hvor en handel forventes at blive lukket med Brighton i omegnen af 994 millioner kroner.

 

 

Hvis den handel endelig bliver materialiseret, så slår den ecuadorianske midtbanespiller Enzo Fernandez' britiske rekordhandel, der blot blev sat for otte måneder siden – endnu engang af Chelsea.

Derfor har mange også undret sig over, hvordan London-klubben har midlerne til kæmpehandler med Financial Fair-Play, der lurer i baggrunden.

En af forklaringerne denne sommer, er, at Chelsea har solgt et hav af spillere i indeværende transfervindue. The Blues har bl.a. skillet sig af med Kai Havertz for 561 millioner kroner, Mason Mount for 518 millioner kroner samt salg af Matteo Kovaic, Christian Pulisic, Kaliduo Koulibaly, Eduard Mendy, Ruben Luftus-Cheek og Ethan Ampadu har betyder, at cirka 889 millioner kroner er tikket ind på kontoen.

Samtidigt har man også sagt farvel til en masse profiler på en fri transfer, heriblandt N'Golo Kanté Pierre-Emerick Aubameyang, der markant har reduceret den samlede lønpakke i Chelsea.

Oven i benytter Chelsea sig også for en form af amortisationer, der egentlig betyder, at de betaler afdrag af handlen over kontraktperioden. Og da Moises Caicedo ser ud til at få en kontrakt frem til 2031, så kan Premier League-storklubben betale en del af transferbeløbet over en otte-årig periode. 

Siden Todd Boehly & co. overtog roret i Chelsea sidste sommer, så har amerikanerne brugt i omegnen af 6,9 milliarder kroner. 


TOPHISTORIER LIGE NU

5. Efter Kane-salg: Her er Tottenhams transferplaner

Annonce