Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Efter de første planer blev droppet: Ny Super League annonceret

Af Kasper Leif Pedersen
09.02.2023 Kl. 10:09
Angiveligt skal den nye Super League erstatte Champions League.
Real Madrid, Barcelona og Juventus, der er tilbageværende oprørere fra de første Super League-planer,  har efter sigende kontaktet mere end 50 klubber i håb om at skabe en ny europæisk turnering.
 
Det oplyser det yderst troværdige medie The Telegraph.
 
Bagmændene bag European Super League har i dag, torsdag, afsløret, at de ønsker at lancere en ny version af det projekt, der gik i vasken for to år siden: en multidivisionskonkurrence med 60-80 hold uden faste medlemmer og med mindst 14 kampe pr. klub pr. sæson.
 
Meddelelsen blev offentliggjort i forskellige europæiske aviser.
 
 
Den nye turnering skal gøre ende på Premier Leagues rigdom, dens dominans på transfermarkedet og den virkning, som dette har på andre europæiske ligaer med mindre lukrative tv-aftaler.
 
Der er endnu ingen detaljer om, hvordan de oprindelige 60-80 hold skal sammensættes, eller hvordan de skal udgå af den foreslåede konkurrence for at gøre plads til nye klubber. Den oprindelige ESL blev i april 2021 kritiseret for at tilbyde permanent medlemskab til de klubber, der grundlagde den, hvoraf seks var fra Premier League: Manchester United, Manchester City Liverpool, Chelsea, Arsenal og Tottenham.
 
Formatet af den foreslåede nye Superliga er blevet holdt hemmeligt af Real, Barcelona og Juventus, men selv nu er der stadig spørgsmål om, hvordan den kan fungere – hvis den nogensinde får lov til at fungere.
 
Javier Tebas, La Ligas præsident, var blandt de første til at reagere på dagens meddelelse. Han skrev på sin Twitter-profil:
 
– Super League er ulven, som i dag forklæder sig som en bedstemor for at forsøge at narre europæisk fodbold, men hans næse og tænder er meget store. Fire divisioner i Europa? Selvfølgelig topdivisionen for dem de stiftende klubber, som i 2019-planen. Styring af klubberne? Selvfølgelig kun fra de store klubber.

Annonce