AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
17:10:2019 10:52
Drop eller not? - Her er de 5 bedste og 5 værste målmænd denne sæson

Vi har taget et kig på, hvordan mændene på målstregen har præsteret denne sæson.


Som Alisson viste for Liverpool sidste sæson, så betaler det sig at investere i en ordentlig målmand.

Heldigvis anskaffede Liverpool sig en god reserve i form af Adrian, som -  selvom han ikke har haft alverden at se til - har præsteret fint i brasilianerens fravær denne sæson.

Men hvem har været sæsonens bedste i buret hidtil? - og hvem har droppet mere, end de burde?

Vi har gravet i statistikken over clean sheets, redningsprocenter og skud på mål for at komme med vores bud på,  hvem de fem bedste og fem værste målmænd har været under sæsonstarten.

Det kan tegne et nogenlunde billede af,  hvem der har præsteret, og hvem der har floppet,  men det giver ikke det fulde perspektiv.

Et dårligt forsvar og friløbere til modstanderholdet har selvfølgelig en indflydelse på,  hvor godt målmændene kan præstere, og vi har ikke adgang til statistik, der også medregner de aspekter.

Herunder kan du dog se vores bud på, hvem sæsonens bedste og værste keepere har været hidtil.

De fem bedste keepere ifølge statistikken

Kasper Schmeichel - Leicester

Den danske landsholdskeeper var forrygende i de rød-hvide farver under landsholdspausen og holdt liv næsten ene mand liv i vores ambitioner om at nå til EM-slutrunden mod Schweiz.

Men det er ikke kun for landsholdet, at Schmeichel Junior har været formidabel. 

Leicester har kun lukket syv mål ind i denne sæson, hvilket kun Liverpool har gjort bedre,  og det er i høj grad takket være Schmeichel.

Han står kun noteret for to clean sheets, men han formår alligevel at holde et gennemsnit på under ét mål imod sig per kamp.

I alt har danskeren måttet håndterer 29 skud på sit mål, men med en redningsprocent på 75, 9 procent er der kun to andre Premier League-keepere, som har præsteret bedre på det parameter.

Nick Pope - Burnley

Efter lang tids skadespause er Nick Pope atter tilbage i Burnley-buret, og hans flotte præstationer under sæsonstarten betød, at han atter blev udtaget til det engelske landshold under den seneste landsholdspause.

Han deler titlen som keeperen med flest clean sheet, 3,  med adskillige andre målmand, men han har også måttet diske op med flere redninger end mange af sine konkurrenter.

35 gange er det lykkedes modstanderholdene at få afsluttet på Popes mål, men i 74,3 procent af tilfældene har han reddet forsøgene.

Dean Henderson - Sheffield United

Den unge Manchester United-lejesvend begik en brøler mod lige netop Liverpool af alle hold, men det ændrer ikke på, at den 22-årige keeper har haft en fantastisk start på livet i Premier League.

Han har blot lukket 0,87 mål ind per kamp, og efter 30 skud på mål står han noteret for den næstbedste redningsprocent i Premier League med 76,7 procent.

Den unge mand har ambitioner om at tage pladsen som førsteholdsmålmand fra David de Gea, og fortsætter han sin fine form, så har han måske en god sag inden længe.

Hugo Lloris - Tottenham 

Det bliver spændende at se, om franskmandens langtidsskade får konsekvenser eller ej for Spurs.

Lloris har en tendens til at begå store fejl, som kan få folk til at stille spørgsmålstegn ved hans kvaliteter, men på stregen får du ikke en meget bedre målmand end Tottenham-kaptajnen.

Spurs er ikke startet sæsonen godt, og Lloris står kun noteret for ét clean sheet. Spørgsmålet er, hvor meget man kan klandre ham for det.

Han har haft hele 38 skud imod sit mål, men har Premier Leagues bedst redningsprocent på dem med hele 78,9 procent.

Alligevel går 1,3 mål ind per kamp.

David de Gea - Manchester United

Manchester United-keeperen, der i en årrække er blevet anset som verdens måske bedste målmand, led et gevaldigt formdyk sidste sæson, men spanieren ser ud til at være vendt tilbage til sin gamle standard.

Han står noteret for to clean sheets i denne sæson indtil videre og lukker i snit kun 1 mål ind per kamp.

The Red Devils' defensiv har set stærkere ud denne sæson, men alligevel har modstanderne fået afsluttet 30 gange mod spanierens mål.  Af de 30 skud har De Gea reddet 73,3 procent af skuddene. 

1 mål imod sig per kamp - 2 clean sheets

De fem værste keepere ifølge statistikken

Kepa Arrizabalaga - Chelsea

Som vi også nævnte indledningsvist, tegner statistikken, vi har til rådighed,  ikke et fuldkomment billede af,  hvilke målmand som har præsteret over og under evne.

Men kigger man på de tal, vi kan se, så tegner der sig ikke et godt billede for Chelseas dyrt indkøbte målmand.

Chelsea har lukket rigtig mange mål ind, 14, og Kepa står i skrivende stund kun noteret for et enkelt clean sheet.

I realiteten har The Blues dog ikke tilladt særligt mange skud på mål.  28 skud på mål har Kepa skullet taget sig af,  men han har kun en redningsprocent på 50.

Det er den dårligste i hele Premier League.

Ben Foster - Watford

Det har været et utaknemmeligt job at være Watford-målmand denne sæson, og det præger uden tvivl også Fosters tal.

The Hornets har lukket hele 20 mål ind, hvilket svarer til 2,5 per kamp i snit.  Det går hånd i hånd med, at Foster også er den målmand, som har haft flest skud på sit mål denne sæson, 42.

Tallene viser dog også, at Foster ikke har gjort sit for at stoppe modstanderholdene fra at score efter behag. Hans redningsprocent er på 52,4, hvilket kun Kepa har gjort værre.

Tim Krul - Norwich

Ser man bort fra Ben Foster, så lukker hollænderen næstflest mål ind per kamp - 2,33. 

Krul kan dog delvist undskylde sig selv ved, at han også skal levere flere redninger end langt størstedelen af de andre Premier League-keepere.

Hidtil har han haft 40 skud på mål at redde, men hans forholdsvist lave redningsprocent på 65 procent været medvirkende til, at han endnu har sæsonens første clean sheet til gode.

Rui Patricio - Wolverhampton

Wolves kom dårligt fra start denne sæson, og det gjorde den portugisiske landsholdsmålmand umiddelbart også.

I snit lukker han 1,37 mål ind per kamp, og han har kun reddet 64,5 procent af de 31 skud på mål, som han har stået over for.

Jordan Pickford - Everton

Everton har tabt sine seneste fire kampe, og førstevalget på det engelske landsholds målmandspost har ikke gjort meget for at afværge nederlagene.

I snit lukker Pickford 1,62 mål ind per kamp, men hans redningsprocent på de 32 skud, han har skullet forhindre i at gå i mål, har blot været på 59,4 procent.

Han står dog noteret for to clean sheets, hvilket siger noget om, at det går rigtig galt, når det først går galt.

 

 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED