Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Drømmen om at blive professionel fodboldspiller

Af Jeppe Augustsen
16.07.2019 Kl. 13:52
Drømmen om at blive professionel fodboldspiller.

Drømmen om at blive professionel fodboldspiller

Langt de fleste unge danskere, der spiller fodbold i en klub, og som hver uge har trænet op til flere gange for at dygtiggøre sig, har på et eller andet tidspunkt i karrieren drømt om at blive professionelle fodboldspillere. Denne drøm bæres videre af de næste generationer, og i takt med at danske fodboldspillere gør mere og mere væsen af sig i udenlandske ligaer såsom Premier League og La Liga, så sætter det gang i de helt store drømme.

Men hvad er det egentlig, der giver anledning til disse drømme – og hvordan har de sociale medier påvirket den måde, som vi ser professionelle fodboldspillere på i dag? Er det i høj grad grundet de nye muligheder for at komme bagom kulissen blandt fodboldspillere, som har været med til at sætte gang i endnu flere unge fodboldspilleres drømme om engang at kunne træde ind på den helt store scene?

Berømmelse og den store løncheck

Der hersker ikke nogen tvivl om, at berømmelse og en stor månedlig løncheck er med til at sætte gang i drømmene hos de fleste. I takt med at de sociale medier er blevet allemandseje, har det aldrig været nemmere at se, hvor mange penge der rent faktisk er i at være fodboldspillere.

Danske spillere sælges til udenlandske klubber for mange millioner kroner. Her scorer de kontrakter, som kan gøre dem økonomisk uafhængige efter blot et par år. Kærlighedslivet ser ikke ud til at fejle noget, og dating med verdenskendte modeller og andre sportsstjerner er nærmere reglen end undtagelsen.

Det kan være svært for unge danskere ikke at lade sig betage af den side af medaljen, som de får at se via glansbillederne, som de sociale medier er gode til at portrættere.

Den anden side af medaljen

Netflix er en af de streamingtjenester, der har givet sig i kast med at portrættere nogle af de største stjerner indenfor fodboldens verden. Her får man lov til at få et sjældent indblik i, hvordan det også kan være at være fodboldspiller. Lange perioder i ensomhed grundet skader eller en bænkplads, som fryser spilleren længere og længere ud af førsteholdstruppen er ofte et eksempel på et mareridt for professionelle fodboldspillere, som kan tage godt på psyken.

Derudover må man ikke glemme det faktum, at de fleste fodboldspillere kun har et hvis antal år, før de må gå på pension og finde en ny levevej. Formår man derfor ikke at træde ind på den helt store scene og score den store løncheck, så kan det være nødvendigt at tage en uddannelse ved siden af fodbolden. Det kan være hårdt at vide, at man blot har 10 til 15 år til at tjene sine penge, og at man herefter kan have udbrændt sin krop i så høj en grad, at man må søge mindre fysisk belastende arbejde.

Det kan være sundt for alle at se, at græsset ikke nødvendigvis er langt grønnere på den anden side af hækken. Professionelle fodboldspillere har bestemt også deres at kæmpe med, og der er generelt en tendens til, at man glemmer dette ude i stuerne.

Annonce