Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Derfor kan en femteplads blive en guldgrube denne sæson

Af Morten Bruun Jørgensen
22.09.2023 Kl. 14:44
Femtepladsen i Premier League kan vise sig at blive rigtig værdifuld i denne sæson.

I mange år har de fire bedste hold i Premier League kvalificeret sig til Champions League, men fra næste sæson ændres formatet i Europas største klubturnering, og det åbner en meget interessant dør for de bedste engelske klubber. 

Helt som vanligt vil det være de fire bedste klubber fra Premier League, der vil kvalificere sig direkte til Champions League i næste sæson, men derudover kan også det femtebedste hold få adgang til de mange millioner, der er forbundet med at spille om tirsdagen og onsdagen. 

Det nye Champions League-format vil nemlig have deltagelse af 36 hold, og det betyder, at der er yderligere fire klubber, som får adgang til turneringen. 

To af de klubber vil blive valgt fra de to lande, som i den foregående sæson har samlet flest koefficientpoint sammen i Champions League, Europa League og Conference League. 

 

Og her er der rigtig godt nyt til de engelske klubber, for i fem af de seneste seks sæsoner har Premier League-klubberne samlet flest eller næstflest point sammen. 

Hvis det sker igen i denne sæson, hvor hele otte engelske hold spiller i de europæiske turneringer, vil femtepladsen altså få en meget værdifuld plads i Champions League, der hurtigt kaster mere end 200 millioner kroner af sig.

Først mod slutningen af sæsonen vil det dog stå klart, om Premier League har bragt sig i en position, hvor femtepladsen får adgang til Champions League. 

Faktisk kan det også ende med, at hele syv engelske klubber i næste sæson skal spille Champions League. Det vil dog kræve et ganske urealistisk scenarie. 

Hvis det skal ske, skal et engelsk hold vinde både Champions League og Europa League – mens begge klubber også havner uden for top fem.


TOPHISTORIER LIGE NU

1. Kane skriver Bundesliga-historie

2. Rygterne florerer: Manchester United-spiller skadet

3. Hovedet på blokken: Denne manager får sæsonens første fyreseddel

4Medie: Liverpool enig med stjerne

5. Milliarder er kommet i kassen – Chelsea får ny investor

Annonce