Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk City-fan: Svært at se dem gøre noget ulovligt

Af Morten Bruun Jørgensen
12.02.2024 Kl. 08:22

Manchester City har ifølge Fabrizio Romano fået en aftale i stand om at hente brasilianske Sávio til klubben efter sæsonen. Den handel har vakt opsigt i fodboldverdenen, for Sávio er ejet af Troyes – og Troyes har samme ejer som Manchester City. 

Derfor er det også en handel, som Premier League vil undersøge for at sikre sig, at Manchester City betaler en fair markedspris for Sávio. 

I bund og grund gør Manchester City ikke noget, som strider mod reglerne, hvis ellers der betales en fair pris for Sávio. Det samme mener Frederik Berga Rasmussen, som er en del af podcasten Citizen Dane og holder med det engelske mandskab. 

– Jeg har svært ved at se, at Manchester City har gjort noget, der er ulovligt. Det vil også være dumt for dem. De ved godt, at hele verdens øjne hviler på dem med alle de her 115 anklager. Det vil godt nok være at skyde sig selv i skoen ved at lave handler under bordet, siger han i et interview med plbold.dk.

City er ikke de første

Han vedkender dog samtidig også, at hele emnet omkring handler mellem klubber med samme ejer et ømtåleligt emne. 

– Jeg synes, det er et svært, svært emne. Det er svært som fan at sidde og reflektere over, hvad det betyder. Når det er en klub af Manchester Citys størrelse, er det klart, at det bliver et stort samtaleemne. 

– Men vi har jo set det i mange, mange år i Red Bull-koncernen med Leipzig og Salzburg, der internt har skiftet spillere. Brighton har jo også gjort det med deres belgiske søsterklub, hvor de har hentet spillere og lånt spillere ud. 

– Set fra mit synspunkt er det selvfølgelig megaærgerligt, at fodbolden er kommet dertil, hvor flerklubsejerskaber egentlig bare sætter en stor kæp i hjulet på det her økosystem, som er blevet bygget op gennem så mange år. 

– Jeg har også svært ved at se, at det fra mit City-perspektiv skal få mit pis i kog, fordi det er sket i så mange år. Det er ikke noget, jeg kan gøre hverken til eller fra. Det er ikke en præcedens, Manchester City har dannet. 

– Tværtimod er det noget, der er dannet præcedens for i Tyskland og Østrig med Red Bull-koncernen. Det er generelt ikke noget, man forbinder Manchester City ret meget med. Det tætteste, man kommer på, er Angelino, som i tidernes morgen vist blev udlejet til nogle City-klubber, siger han. 

Han mener heller ikke, at Manchester City skal drages til ansvar for noget særligt i denne sag. 

– Jeg har svært ved at få bygget op til, at Manchester City bare ødelægger fodbold, fordi de lukker en handel med en spiller, som spiller i deres søsterklub. Det er sket i så mange år. Så må der være nogle fodboldinstitutioner eller -ledere, der sætter nogle regler. 

Læs flere nyheder om Manchester City her.

Annonce