Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk bank med vild forudsigelse: Saudi-Arabien køber Champions League i 2024

Af Emil Plovgaard
06.12.2023 Kl. 12:15

I forudsigelserne for det næste år, forudser danske Saxo Bank, at Saudi-Arabien kan købe Champions League i 2024.

I stedet for den nuværende model, hvor UEFA’s turnering kun inkluderer de bedste mandskaber i Europa, skal turneringen fremover gøres til en fodboldliga for hele verden.

Forudsigelserne kædes sammen med, at banken forudser, at der vil være en kraftig stigning i oliepriserne, og det vil betyde flere penge til den saudiske regering.

– Saudi-Arabiens radikale omstrukturering af landets økonomi fra en afhængig af olieindtægter, til at blive et kraftværk inden for turisme, oplevelser og underholdning, vil se oliepriserne stige til 1.036 kroner pr. tønde olie midt på året, skriver banken.

– Efterspørgslen efter olie vil være større end nogensinde, da den grønne omstilling begynder at halte som følge af stigende omkostninger.

– I de seneste år har den saudiske kronpris Mohammed bin Salman, en kendt fodboldentusiast, været med til at forandre Saudi Pro League med fokus på en forbedret kampoplevelse ved erhvervelse af flere verdensklasse spillere, så ligaen kan blive en af de 10 bedste ligaer i verden.

– Som følge af kraftige stigninger i prisen på olie, ser MBS (Mohammed bin Salman, red.) en glimrende mulighed for at gå skridtet videre – og med opbakning fra FIFA – lykkes det ham at købe UEFA Champions League, en af verdens mest prestigefyldte turneringer, forudsiger den danske investeringsbank.

Tilknytningen til Saudi-Arabien er da også til at få øje på i Premier League. Her blev Newcastle overtaget af det saudiske konsortium, Public Investment Fund, i efteråret 2021. Oliestaten har store ambitioner inden for sportsverdenen og forventes at afholde VM-slutrunden i 2034.

Cristiano Ronaldo skiftede til Al-Nassr fra Saudi-Arabien tidligere på året.

Cristiano Ronaldo spiller i Saudi-Arabien.
Ahmed Yosri/Reuters/Ritzau Scanpix
Annonce