Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Chelsea skal sælge ud: Her er ti spillere, der kan smutte til sommer

Af Morten Bruun Jørgensen
04.02.2023 Kl. 08:28
Her er ti spillere, der kan forlade Chelsea i løbet af sommerens transfervindue.

Chelsea har handlet ind på livet løs i løbet af denne sæson, men The Blues kan komme til at handle igen til sommer, hvor Christopher Nkunku formentlig kommer, mens London-klubben angiveligt også vil jagte en målmand og en central midtbanespiller.

Derfor skal der også sælges ud for at få økonomien til at hænge sammen.

Vi kigger nu på hvilke spillere, der kan ventes at forlade Chelsea i løbet af sommeren.

Edouard Mendy
Senegaleseren ser ud til at have mistet sin magi, og selvom han lige nu er skadet, ligner det heller ikke, at han kommer til at tage pladsen mellem stængerne tilbage fra Kepa Arrizabalaga. Spanieren har gjort det rigtig godt, og samtidig er Chelsea angiveligt også på jagt efter en ny målmand, og det kan betyde et farvel for Mendy. Han er markant billigere i løn end Arrizabalaga, og hans transferværdi er også lavere. Det betyder dog også, at andre klubber har en større mulighed for at købe ham ud af kontrakten.

Kalidou Koulibaly
Mendys landsmand har bestemt ikke haft et nemt første år i Chelsea, og der er uden tvivl en reel risiko for, at han kun får én sæson for The Blues. Benoit Badiashile er allerede blevet hentet ind, og Chelsea får også Levi Colwill tilbage fra sit lejeophold hos Brighton, mens veteranen Thiago Silva tager en sæson mere. Der er bestemt plads til, at Chelsea kan sælge ham, og det ikke til, at Koulibaly er en af Graham Potters favoritter.

N'Golo Kanté
Franskmanden har kontraktudløb til sommer, og det er bestemt ikke sikkert, at den kontrakt bliver forlænget, for midtbanespilleren har været hårdt plaget af skader de seneste år. Det vil passe godt ind i Chelseas nye strategi, hvis han ikke bliver i klubben. For ved starten af næste sæson vil Kanté være 32 år, og Chelsea jagter også en ny central midtbanespiller. Han er også en af de bedst lønnede spillere i klubben, og det vil frigive en del lønkroner, hvis han smutter på en fri transfer.

Hakim Ziyech
De fleste har efterhånden læst om, hvordan Hakim Ziyech blot var få detaljer fra at skifte til Paris Saint-Germain på transfervinduets sidste dag i januar. Det er et tydeligt tegn på, at marokkaneren ikke er en del af planerne i Chelsea, hvor offensive spillere som Mykhailo Mudryk og Noni Madueke er blevet hentet til klubben i løbet af januar. Måske kan Paris Saint-Germain endda forsøge sig med et nyt bud til sommer, hvis de ellers tør handle med Chelsea.

Mateo Kovacic
Det lyder egentlig ret tosset at skrive, at Mateo Kovacic kan forlade Chelsea til sommer. For kroaten spiller mere eller mindre fast for The Blues, men Graham Potter og ledelsen jagter en makker til Enzo Fernàndez, og for at gøre plads til enten Moises Caicedo, Declan Rice eller en lignende spiller, kan Kovacic skaffe kapital ved at blive solgt. Kroaten er en forrygende spiller, mens hans præstationer har været ganske svingende i Chelsea.

Callum Hudson-Odoi
Lige nu er englænderen udlejet til Leverkusen, hvor han gør det fornuftigt, men ifølge The Guardian er det usandsynligt, at han har en fremtid i Chelsea. De offensive spillere er der rigtig mange af i London-klubben, og Hudson-Odoi lader ikke til at have det niveau, der skal til. Til gengæld går der faktisk rygter om, at Arsenal ser et lys i kantspilleren, og at The Gunners følger ham med henblik på et muligt sommerskifte. Han vil også kunne indbringe Chelsea en god transfersum, der vil gavne klubben i Financial Fair Play-sammenhæng.

Christian Pulisic
Chelsea var angiveligt klar til at komme af med amerikaneren i januar, men det satte en skader en stopper for. Netop skader har været det store problem for Pulisic i sine år hos The Blues, hvor kantspilleren har været af den ene skade efter den anden. Derfor er det heller aldrig blevet den store succes efter skiftet fra Dortmund, og nu er han blevet overhalet af blandt andre Mykhailo Mudryk og Noni Madueke. Det interessante vil dog være, hvem der ser en mulighed i at hente landsholdsspilleren, som til tider stadig viser, at han har et højt niveau.

Ruben Loftus-Cheek
Det synes sandsynligt, at Chelsea skiller sig af med enten Conor Gallagher eller Ruben Loftus-Cheek, hvis det er nødvendigt for, at økonomien kan hænge sammen set ud fra Financial Fair Play. Af de to virker Gallagher til at have det største potentiale, da han også er mere driftsikker end Loftus-Cheek, som desværre lidt for ofte har været ramt af skader. Det vil være ganske typisk, hvis der er en midterklub i Premier League-klub, der køber ham til sommer.

Romelu Lukaku
Der er måske nogen, der har glemt, at belgieren stadig er ejet af Chelsea, men det er han. Lukaku er udlejet til Inter i øjeblikket, hvor en skade dog har ødelagt en stor del af sæsonen. Den virker også til at have taget toppen af angriberens niveau, og han har næppe en fremtid i London-klubben. Den helt store udfordring bliver dog for Chelsea at få ham ud af klubben, for han tjener en enorm løn, og ikke mange klubber har råd til ham, medmindre han er klar til at tage imod en markant lønnedgang.

Kai Havertz
Tyskeren har spillet mange minutter for Chelsea siden sit skifte fra Leverkusen, og han har afgjort en Champions League-finale, men med tilgangen af Christopher Nkunku får The Blues en spiller, der kan rigtig mange af de samme ting som Havertz, som i bund og grund ikke har levet op til forventningerne. Et sommerskifte til Bayern München synes at ligge til højrebenet, og Havertz kan også fortsat indbringe en solid transfersum.

Annonce