Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Carragher: Chelsea-sejr er tilbageslag for engelsk fodbold

Af Morten Bruun Jørgensen
09.02.2024 Kl. 10:52

Undskyld til Chelsea-fansene, men Aston Villas nederlag i midtugens FA Cup-omkamp var et tilbageslag for engelsk fodbold. 

Sådan indleder Jamie Carragher sin klumme hos The Telegraph, og det kræver selvfølgelig en uddybning. Den leverer den tidligere Liverpool-spiller også. 

Han hæfter sig nemlig ved, at Aston Villa havde kvaliteterne til at gå hele vejen til finalen i verdens ældste pokalturnering. Nu er klubben i stedet ude efter et nederlag mod Chelsea, og det betyder én ting. 

– Aston Villas nederlag betyder, at de tre største trofæer igen vil blive delt mellem de samme klubber, skriver Carragher. 

– Siden Premier League blev skabt i 1992 har der kun været tre sæsoner, hvor titlen ikke er blevet vundet af Manchester United, Manchester City, Chelsea eller Arsenal. 

– I løbet af den periode er der kun fire år, hvor en af disse klubber eller Liverpool ikke løftede FA Cup-trofæet. 

– Chancerne for, at andre hold end en af de fem vinder Carabao Cuppen har været bedre, men ikke på det seneste. Det seneste hold til at vinde trofæet uden om Manchester-klubberne, Chelsea og Liverpool var Swansea i 2013. 

– Til maj er det sandsynligt, at 80 ud af de seneste 96 store trofæer vil være delt mellem fem klubber. 

Carragher påpeger også farerne ved den nuværende dominans fra de store klubber. 

– Det er en sund situation for dem, der vinder igen og igen, men ikke for vores spil. Vi har brug for mere variation på vinderlisten, skriver Carragher. 

– Grunden er ikke kun styrken og magten af de fem store. Klubberne under dem burde have gjort det bedre. 

Især er det Aston Villa og Tottenham, som Carragher mener har underpræsteret i årtier. 

I denne sæson er Liverpool og Chelsea i finalen i Carabao Cuppen. Premier League-titlen ser også ud til at skulle afgøres mellem Arsenal, Liverpool og Manchester City. 

I FA Cuppen er klubber som Manchester City, Chelsea, Liverpool og Manchester United også stadig med. 

Annonce