Brighton fik store klø i Rom - nulløsning i Amsterdam

Af Emil Plovgaard
07.03.2024 Kl. 20:47

Brighton fik torsdag aften læsterlige klø i den italienske hovedstad, Rom, hvor Roberto de Zerbis mandskab blev rundbarberet af AS Roma i Europa League

Allerede efter 13 minutters spil blev opgaven gjort besværlig for Brighton, da Paulo Dybala bragte hjemmeholdet foran.

To minutter før pausen fordoblede Romelu Lukaku føringen.

Efter anden halvleg satte AS Roma ikke tempoet ned, og på mål af Gianluca Mancini og Bryan Cristante gjorde Daniele De Rossis mandskab det til henholdsvis 3-0 og 4-0.’

Dermed er Brighton stillet foran et svært udgangspunkt inden returopgøret på den engelske sydkyst om en uges tid.

Anderledes stille var det i Conference League-opgøret i Amsterdam, hvor der ingen scoringer var i kampen mellem Ajax og Aston Villa.

Til gengæld bød opgøret på to røde kort, hvor Ajax og Aston Villa fik tildelt ét hver.

Der var ikke de store chancer undervejs i kampen, men hjemmeholdets Brian Brobbey burde nok have scoret efter omkring 34 minutters spil.

Ezri Konsa blev udvist efter 83 minutter, og tre minutter senere var det så Ajax’ tur til at få en mand smidt tidligt i bad, da 19-årige Tristan Gooijer involverede sig i en tackling, der bød på hans andet gule kort i kampen.

Derfor skal der scoringer på bordet i næste uges returopgør på Villa Park, før et af mandskaberne kan gå videre.