Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Interessant melding: Revolution i engelsk fodbold er under opsejling

Af Jeppe Augustsen
11.12.2022 Kl. 10:06
Der er en stor revolution i engelsk fodbold under opsejling, melder engelsk avis.

Super League-projektet endte med at blive en fadæse for de stiftende klubber – heriblandt de seks engelske storklubber: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham.

Planen var at lave en udbryderliga til Champions League, som vil betyde, at ovenstående seks klubber vil stå i en langt stærkere økonomisk situation – en endnu stærkere position end de har nu – i forhold til de andre engelske klubber.

Projektet resulterede dog i, at det engelske fodboldsystem reagerede, og den britiske regering igangsatte en plan om at indføre en regulator, som skulle beskytte det engelske fodboldsystem. Men denne regulator blev sat på standby under Liz Truss, som erstattede Boris Johnson på posten som premierminister. 

Den position havde hun dog ikke længe. Nu står Rishi Sunak i spidsen som den britiske premierminister, og Daily Mail kan nu afsløre, at har underskrevet papirer på, at en regulator i engelsk fodbold skal indføres. 

Daily Mail kalder det for en revolution i engelsk fodbold, hvor en regulator vil komme til at forme engelsk fodbold de næste mange år – ligesom der blev tilfældet med indførelsen af 'Premier League' i 1992. 

Ifølge avisen vil den britiske regering komme med forslag på, hvordan denne regulator skal fungere og står til at blive indført ved lov i 2024. Det er altså en længere proces. 

Daily Mail melder, at et panel af personer, der vil inkludere flere direktører og medarbejdere, vil danne denne regulator, som vil overvåge og vurdere de mest omstridte problemer i fodbold. 

Det vil også medføre et stort boost ift. fanrepræsentation i klubberne, mens de mindre klubber i det engelske fodboldsystem også står til at få en større økonomisk bid af kagen. 

Ifølge avisen er det især Big Six-klubberne – Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham – der står til at blive ramt af denne regulator. Derfor er det måske heller ikke underligt, at både Liverpool og Manchester United er sat til salg.

Dog melder den engelske avis, at en regulator formentlig ikke vil forhindre, at investorer fra Saudi Arabien eller Qatar kan købe Premier League-klubben, men Premier Leagues 'Directors and Owner Test' forventes at blive lavet om. 

Derudover forventes det også, at en regulator vil gøre det sværere for klubber at lave sponsorater med virksomheder, som trækker tråde til klubbernes ejere. Det gælder eksempelvis Manchester City med flere partnerskaber fra Abu Dhabi, hvor Newcastle står til at anvende samme strategi med saudiske partnere. 

En af de personer, som har været meget højlydt omkring indførelsen af en uafhængig regulator, er Gary Neville, som i 2021 lavede en underskriftsindsamling med formål om at få indført en regulator i engelsk fodbold.

Annonce