Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Bekræftet: Her er alt om nyt Champions League-format

Af Morten Bruun Jørgensen
04.03.2024 Kl. 18:51

Hvis man har spillet Football Manager, er man formentlig allerede godt bekendt med, hvordan det nye format i Champions League kommer til at folde sig ud. 

Nu har UEFA også langt om længe løftet sløret for, hvordan alle detaljerne kommer til at se ud. 

Her er det blandt andet værd at lægge mærke til, at gruppespillet i Champions League fremover vil strække sig helt ind i januar. 

Indtil videre er gruppespillet blevet færdigspillet i december, mens der slet ikke er spillet kampe i turneringen i årets første måned. 

Det bliver der imidlertid lavet om på i næste sæson, hvor gruppespillet udvides fra 32 til 36 hold. Derudover venter der også otte gruppekampe frem for de seks, som har været standard. 

Laudrup rydder op: Disse 11 spillere skal forlade Manchester United

Alle de 36 klubber vil blive placeret i én stor liga, hvor hvert hold møder otte forskellige klubber – fire udekampe og fire hjemmekampe. 

Klubberne vil blive rangeret i fire seedningslag, og de skal møde herefter møde to hold fra hvert af seedningslagene – en kamp ude og en kamp hjemme. 

Efter de otte runder af gruppespillet vil de otte bedste hold avancere direkte til 1/8-finalerne. Holdene, der slutter fra 9. pladsen til 24. pladsen skal spille mod hinanden i to knockoutkampe. De resterende 12 hold er helt ude af Europa. 

Det samme vil gøre sig gældende for både Europa League og Conference League. Dog slutter Conference League-gruppespillet i løbet af december. 

Der vil samtidig også være én uge, hvor der kun spilles Champions League. Her vil kampene strække sig fra tirsdag til torsdag. Dermed bliver der altså én hverdag mere, hvor der skal spilles kampe fra den største turnering.  

Vildt: Ingen overpræsterer mere end Liverpool

Annonce