Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Bekræftet: Fellaini stopper karrieren

Af Morten Bruun Jørgensen
03.02.2024 Kl. 15:02

Den tidligere Premier League-spiller Marouane Fellaini har annonceret, at han nu lægger fodboldstøvlerne på hylden efter en flot karriere.

– Jeg skriver denne post for at annoncere, at jeg stopper som professionel fodboldspiller efter en 18-årig karriere, siger han.

– Sikke en utrolig rejse, det har været. Jeg er så taknemmelig for at have spillet den sport, jeg elsker, på højeste niveau. 

– Jeg har spillet foran de bedste fans i verden, og jeg vil gerne bruge dette øjeblik til at takke dem alle at støtte mig gennem min karriere. 

Den 36-årige belgier startede sin karriere hos den belgiske klub Charleroi, hvor han dog hurtigt drog videre til Standard Liége. Det var her, at han fik sit gennembrud, hvilket Everton til at smide mere end 150 millioner kroner efter ham i 2008. 

Efterfølgende spillede han fem år i den engelske klub, inden han blev hentet til Manchester United af David Moyes. Her spillede han 177 kampe over mere end fem år. 

Derefter skiftede han til Shandong Taishan i Kina, hvor han i 141 kampe nåede at score 50 mål. 

Fellaini har derudover spillet 87 landskampe for Belgien og været med til to VM-slutrunder. Det er blevet til 18 scoringer i landsholdstrøjen, hvor han debuterede i februar 2007. 

I alt spillede Fellaini 260 Premier League-kampe, hvor han scorede 37 mål, lavede 25 assist, fik 56 gule og tre røde kort. 

Tidligere har Fellaini udtalt, at Manchester United begik en fejl ved at fyre en bestemt person. Læs den historie her.

Annonce