Bedre end standard: Ljungberg og Arsenal er videre i Europa League

Af Michael Christiansen
12.12.2019 Kl. 19:52
Arsenal fik et 2-2 resultat med fra Belgien og Standard Liege. Det var nok til at gå videre i Europa League.

Arsenal spillede torsdag 2-2 i den sidste kamp i årets Europa League-gruppespil.

Modstanderen var Standard Liege, og inden kampen var alt åbent mellem de tre bedste hold i gruppen. Også Eintracht Frankfurt på andenpladsen havde muligheden for at klare sig videre. Det krævede dog, at tyskerne fik point, eller at Standard Liege ikke slog Arsenal.

The Gunners derimod ville være videre så længe, Standard Liege ikke vandt med mere end fire mål, da det var den margin, Arsenal vandt det omvendte opgør med.

Det var det belgiske hold dog heller aldrig i nærheden af. Fredrik Ljungberg, som i weekenden fik sin første sejr i spidsen for the Gunners, havde valgt at stille op i en noget reservepræget opstilling, og det skulle trods alt vise sig at være nok mod Standard Liege.

Efter en målløs første halvleg fik Samuel Bastien Stade Maurice Dufrasne til at bryde ud i jubel, da han gjorde det til 1-0.

Efter 69 minutter blev det så 2-0, da Selim Amallah nettede. Hjemmeholdet manglede nu “kun” tre mål for at være videre.

Freddie Ljungberg foretog herefter en offensiv indskiftning, idet unge Gabriel Martinelli erstattede Sokratis.

Det fik den rette virkning, for snart havde Arsenal lavet to mål selv.

Først ved Alexandre Lacazette, og kort efter var det Bukayo Saka, der udlignede.

Stillingen 2-2 holdt hjem, og det flotte comeback er nok til at sende Arsenal videre til forårets knockout-kampe endda som gruppevindere.

Dermed fik Ljungberg og co. en ny succesoplevelse efter weekendens sejr i Premier League.