Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

BBC flår tidl. PL-spiller fra skærmen

Af Kasper Leif Pedersen
11.03.2023 Kl. 09:08
BBC har flået en tidligere Premier League-spiller fra skærmen.

Storbritanniens public service-tv-station British Broadcasting Corporation (BBC) er kommet i modvind det seneste døgns tid, efter de fredag meldte, at de havde frataget Gary Lineker værtsrollen på "Match of the Day".

Den tidligere Premier League-spiller var ude og kritisere den britiske regering, da han ikke brød sig om den asylpolitiske aftale, som de havde lavet med Frankrig.
 
Den nye aftale omhandler migranter, der krydser Den Engelske Kanal for at søge asyl i Storbritannien, hvor  migranterne nu kan nægtes at søge asyl, og skal derfor sendes tilbage til deres hjemlande.
 
BBC har efterfølgende kommet med en erklæring fredag aften:
 
– Gary Lineker er blevet bedt om at trække sig tilbage fra at præsentere Match of the Day, indtil der er indgået en aftale om hans brug af sociale medier.
 
– Det sker efter en upartisk strid om hans kommentarer, hvor han kritiserede regeringens nye asylpolitik.
 
 
BBC udtalte, at den anså Linekers "seneste aktivitet på de sociale medier for at være et brud på tv-stationens retningslinjer".
 
Det tilføjede, at han bør "holde sig langt væk fra at tage parti i partipolitiske spørgsmål eller politiske kontroverser".
 
At den tidligere Everton- og Leicester-angriber er blevet fjernet fra Match of the Day er ikke faldet i god jord, da BBC-eksperter, som også er på "Match of the Day", herunder Alan Shearer og Ian Wright, sagde, at de ikke ville deltage i aftenens show i solidaritet med Lineker.
 
Heraf går der også rygter om, at Premier League-spillerne kunne boykotte MOTD-interviews efter kampene i dag, lørdag. 
 
BBC oplyser nemlig, at en række spillere fra forskellige klubber har kontaktet Professional Footballers Association (PFA) fredag aften og skulle have sagt, at de måske vil vise deres solidaritet med Gary Lineker og Match of the Day-eksperterne i forbindelse med BBC's beslutning,  ved at boykotte programmets interviews efter kampene. 

Annonce