AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
29:08:2019 08:25
Analyse: Her er PL-holdenes bedste og værste Champions League-lodtrækning

Vi har taget et kig på, hvem Chelsea, City, Liverpool og Tottenham drømmer om og gruer for at møde.


Lodtrækningen til dette års Champions League-gruppespil finder sted næste torsdag, den 29. august.

Lodtrækningspulje 1:

Liverpool, Chelsea, Barcelona, Bayern München, Paris Saint-Germain, Manchester City, Juventus, Zenit

Lodtrækningspulje 2:

Real Madrid, Atletico Madrid, Dortmund, Napoli, Shakthtar, Tottenham, Benfica, Ajax (Hvis de slår APOEL Nicosia i sidste kvalifikationsrunde)

Lodtrækningspulje 3:  (Kvalifikationen er stadig i gang, men umiddelbart bliver det disse hold)

Leverkusen, Red Bull Salzburg, Valencia, Inter, Lyon, Olympiacos, Club Brügge og Dinamo Zagreb.

Lodtrækningspulje 4: (Alle holdene er heller ikke garanterede her endnu)

Galatasaray, Red Bul Leipzig, Atalanta, Lille, Cluj, Lokomotiv Moskva, Young Boys, Genk.

Lodtrækning for Chelsea:

Bedste udfald:

Hey hov, hvad laver Chelsea overhovedet i Pulje 1? -  forklaringen er, at vinderen af Europa League automatisk ender i det bedste seedningslag.

Dermed kan The Blues ikke trække ikke trække et andet hold fra samme lodtrækningspulje, og de kan heller ikke trække Tottenham fra Pulje 2, da engelske hold ikke kan mødes indbyrdes så tidligt i turneringen.

Til gengæld er der en række andre storhold i Pulje 2, som Chelsea risikerer at løbe ind i, men det mindst frygtindgydende ser på papiret ud til at blive Shakhtar Donetsk.

Gode hold er der også i tredje seedningslag, men Chelsea viste i pre-season, at de sagtens kunne slå Red Bull Salzburg, så hvorfor ikke gentage det igen i Champions League?

Chelseas foretrukne fjerde hold må blive enten Cluj eller Genk, da de ser mindst intimiderende ud.

Værste udfald:

Real Madrid er simpelthen endt i andet seedningslag, og selvom ingen helt ved, hvor Zinedine Zidanes mandskab er niveaumæssigt denne sæson, så er det ikke ligefrem ønskelodtrækning at møde den spanske kongeklub allerede i gruppespillet.

Et Inter Milan med en Antonio Conte, som uden tvivl er topmotiveret efter at slå sin gamle klub, som han har et bittert forhold til, er den værst tænkelige modstander fra Pulje 3.

RB Leipzig ser også skræmmende ud og spås til at kunne spille en rolle i mesterskabskampen i Bundesligaen denne sæson.  Dem vil man altså også helst undgå på dette stadie af turneringen.

Liverpools lodtrækning:

Bedste udfald:

Champions League-vinderne befinder sig (selvfølgelig) også i det bedste seedningslag og undgår dermed ture til Barcelona, München eller Paris.

De kan som bekendt heller ikke møde Tottenham, så umiddelbart må Shaktar Donetsk eller Benfica være at foretrække fra Pulje 2.

Shakhtar er et solidt hold, men de er mindre frygtindgydende end alternativerne, og som Liverpool har vist de senest to sæsoner, så har de et godt tag på portugisiske hold -  ergo er Benfica måske heller ikke den værste lodtrækning.

Ellers er modstanderne fra Pulje 3 og 4 ikke meget ulig de hold, som Chelsea formentligt også drømmer om at møde. Red Bull Salzburg, Cluj eller Genk ville næppe give Jürgen Klopp store panderynker.

Værste udfald:

Real Madrid er det store no-no hold, men Atletico Madrid har også forstærket sig gevaldigt denne sommer, og Diego Simeones mandskab kunne taktisk blive en større udfordring end bysbørnene fra Bernabeu.

Bayer Leverkusen og Valencia er måske ikke ligefrem ønskeholdene, men igen må holdet, man bare skal undgå, være Inter Milan.

Leipzig ser igen ud til at ære holdet, som man allerhelst bare gerne vil undgå fra fjerde seedningslag.

Manchester Citys lodtrækning:

Bedste udfald:

Jeg ville så gerne sige noget nyt og originalt, men Manchester City ville uden tvivl også helst trække hold som eksempelvis Shakhtar, RB Salzburg og Genk.

Værste udfald:

Det er samme princip.  Der er mange skræmmende hold i andet seedningslag, men to tager titlen som de værste; Real Madrid og Atletico Madrid.

Igen sidder man lidt med en fornemmelse af, at Atletico Madrid i realiteten godt kunne blive den værste at trække af de to Madrid-klubber.

Inter Milan ville Pep Guardiola også uden tvivl foretrække at undgå, men Lyon, som man havde problemer med i gruppespillet sidste sæson, kunne også godt blive en ond ånd fra Pulje 3.

Timo Werner & Co. fra RB Leipzig er og bliver holdet fra fjerde seedningslag, som man bare ikke ønsker at møde.

Tottenhams lodtrækning:

Bedste udfald:

Tottenham er som bekendt  i Pulje 2, selvom man nåede Champions League-finalen sidste sæson, så de undgår ikke at tørne sammen med et storhold fra det bedste seedningslag.

De kan ikke møde hverken Chelsea, CIty eller Liverpool, men hvem vil man så gerne møde?

Zenit. Hvad i alverden laver det russiske hold i Pulje 1?  -  Faktum er, at det ville være ideallodtrækningen at få dem for Spurs.

Fra Pulje 3 ville Salzburg eller Olympiacos umiddelbart byde på en overkommelig opgave, ligesom Genk eller Cluj også ville være det fra fjerde seedningslag.

Værste udfald:

Barcelona og Juventus er altid blandt favoritterne til at vinde turneringen, så dem ville man uden tvivl helst undgå.  Paris Saint-Germain og Bayern München er heller ikke sjove, men formentligt mere overkommelige.

Inter Milan viste sidste år i gruppespillet, at de sagtens kan drille Londonklubben, så dem vil man helst gå i en bue udenom igen.

I fjerde og sidste seedningslag må det være enten Leipzig eller Atalanta, som overraskede ved at kvalificere sig til dette års Champions League.

 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED