Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Absurd scenarie: Sådan kan Liverpool misse CL trods fjerdeplads

Af Emil Plovgaard
20.03.2023 Kl. 21:52
Et vanvittigt scenarie kan forekomme - og så vil fjerdepladsen miste sin kvalifikation til Champions League.

Liverpool kæmper for tiden med en række Premier League-klubber om at nå en top-fire-placering.

Men end ikke det kan vise sig at være nok, hvis klubben skal kvalificere sig til Champions League i denne sæson.

Under visse omstændigheder kan fjerdepladsen i Premier League nemlig gå glip af kvalifikation til Champions League. Det skyldes et regelsæt fra det europæiske fodboldforbund, UEFA, der gør, at kun fem klubber fra England kan spille i Champions League i den samme sæson.

LÆS OGSÅ: Tottenham fyrer Conte senere på ugen

Arsenal og Manchester City ligger i øjeblikket henholdsvist nummer 1 og 2 i Premier League, og de er nærmest sikre på at kvalificere sig. 

Til de andre placeringer er der større spørgsmålstegn at sætte.

Manchester United er at finde på tredjepladsen, men skulle klubben fra Old Trafford ryge ud af top-fire, har vi en situation, hvor Liverpool ikke kvalificerer sig til Champions League trods en fjerdeplads. Det kræver dog, at Erik ten Hags mandskab vinder Europa League, der giver adgang til Champions League i den kommende sæson, samtidig med, at Chelsea vinder Champions League.

Skulle Chelsea og Manchester United vinde henholdsvis Champions League og Europa League, som de altså fortsat er med i, mens de samtidig ikke slutter blandt de fire bedste mandskaber i Premier League, så vil Liverpool i stedet kvalificere sig til Europa League, hvis klubben fra Beatlesbyen altså vel at mærke lander på en fjerdeplads.

Herudover kræver det, at – hvis man forestiller sig, at Arsenal og Manchester City lander på deres aktuelle placeringer – en tredje klub, som ikke er Liverpool, Chelsea eller Manchester United ender på tredjepladsen.

Det er et ganske absurd og utænkeligt scenarie, men ikke desto mindre er det en mulighed.

Jürgen Klopps mandskab er at finde på sjettepladsen i Premier League i denne landsholdspause, og der er syv point op til Tottenham på fjerdepladsen. The Reds har dog to kampe i hånden.

LÆS OGSÅ: Rasmus Højlund til Premier League?

Annonce