Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

2 klubber for - 18 klubber mod: Sponsorregel bliver indført i næste måned

Af Jeppe Augustsen
19.10.2021 Kl. 06:49
I næste måned vil der blive indført en midlertidig regel for Premier League-klubberne, der gælder sponsoraftaler.

Det nye ejerskifte i Newcastle United har været det helt store samtaleemne de seneste to ugers tid. 

Ejerskiftet er ikke blevet taget godt imod af de resterende Premier League-klubber, som i sidste uge indkaldte Premier League til et krisemøde, hvor de blev bedt om at redegøre, hvorfor de havde tilladt ejerskiftet efter at have blokeret det tidligere. 

I går var der så igen møde, og denne gang var det alle Premier League-klubber, der var repræsenteret. Det skriver The Guardian.

På mødet blev det bl.a. foreslået af Newcastle, at man skulle droppe reglen om, at man ikke må lave ændringer i klubbens nuværende kommercielle aftaler for den kommende måned, såfremt det er aftaler med virksomheder, som ejerne har en relation til.

Ifølge The Guardian var der 2 klubber, der stemte for at droppe reglen, og det var Newcastle og Manchester City. Det skal dog også nævnes, at New York Times erfarer, at Manchester City stemte blankt.

De resterende 18 klubber stemte mod. 

Reglen er midlertidig og gælder den næste måneds tid, men størstedelen af Premier League-klubberne ønsker, at det bliver en permanent regel. 

Der vil nu blive sat en arbejdergruppe til at undersøge, om man skal gøre det til en permanent regel i Premier League.

Et eksempel på en sponsoraftale, som klubberne ikke kan lave, kan findes i Newcastle.

Den nu tidligere Newcastle-ejer, Mike Ashley, er også ejer af Sport Direct, og de var stadionsponsor på St. James' Park, og det ville ikke være muligt

Mange af Premier League-klubberne er angiveligt bekymrede for, at Newcastles saudiarabiske ejere vil have mulighed for at indgå lukrative sponsoraftaler med virksomheder fra Saudi Arabien, der vil give dem en stor økonomisk fordel. 

Annonce