Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Ferdinand: Southgate burde ikke have straffet Sterling

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
12.11.2019 Kl. 13:27
Manchester United-legenden føler, at Gareth Southgate har begået en fejl i sin håndtering af episoden omkring et slagsmål mellem Raheem Sterling og Joe Gomez.

Sent mandag aften kom det frem i den engelske presse, at der havde været et sammenstød under The Three Lions' landsholdssamling mellem Raheem Sterling og Joe Gomez.

Sterling har efterfølgende undskyldt, da han ser ud til at være den store aggressor, og den engelske landstræner Gareth Southgate har valgt at udelukke ham fra holdet i EM-kvalifikationskampen mod Montenegro.

Rio Ferdinand forstår dog ikke, hvorfor Southgate er gået til pressen for at fortælle om straffen til Sterling i stedet for at holde det internt i truppen.

– Episoden kunne være blevet håndteret bedre. Hold det bag lukkede døre og internt i truppen. Sterling er ankommete fyldt med vrede og gik efter Gomez' hals, og som træner så man selvfølgelig helst, at der var harmoni i truppen,  siger Ferdinand.

– Men lad os være ærlige; Den slags slagsmål er ikke unormale i en trup fyldt med testoteron. Jeg har været i forskellige trupper, hvor jeg har set spillere blive slået i ansigtet, fået brækket ribben, brækket næsen eller sparket i ansigtet.

– At tage fat i halsen, som Sterling gjorde, var dengang det samme som at give hinanden hånden.

Derfor syntes Ferdinand, at der skulle mere til, før Southgate gik til pressen og medvirkede til, at Raheem Sterlings image i offentligheden bliver sværtet til.

– Nu skal Raheem forsvare sig selv fra alle sine haters, som ellers havde slukket for tastaturet, da han var blevet en værdig ambassadør for engelsk fodbold, siger Ferdinand og henviser til Sterlings engagement i anti-racisme kampagner med mere.

– Hvis det havde været et slemt optrin mellem Gomez og Sterling, synes jeg også, han skulle være blevet hængt ud i medierne, men hvis det bare er en hånd om halsen på Gomez, så forstår jeg det ikke.

 

Annonce