Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Top 10: De bedste hattricks i Premier League nogensinde

Af Michael Christiansen
19.10.2019 Kl. 18:52
Så er det tid til at kåre det bedste hattrick i Premier Leagues historie.

Søndag mødes Manchester United og Liverpool, og for mange vækker storkampen nok minder om et par ret specielle hattricks (mere om dem senere).

Derfor har vi nu lavet en liste med de ti bedste hattricks scoret i Premier League.

Hvad definerer så et godt hattrick? Det gør selvfølgelig kvaliteten af de tre mål, men vi har også set på omstændighederne for hattricket: hvor vigtigt det var, hvem det var imod, og hvem der scorede det.

Alt sammen faktorer, der spiller ind.

Læs listen, og se, om du er enig.

10 1/2 Peter Crouch mod Arsenal, 2007
Listen begynder lige med en lille bobler. Mest fordi det er umuligt ikke at holde af Peter Crouch. Og når han så scorer hattrick i en storkamp, fortjener det en plads lige uden for top 10. Liverpool vandt 4-1.

10. Andy Carroll mod Arsenal, 2016
Arsenal tabte et vigtigt skridt i topstriden, da man spillede 3-3 mod The Hammers i april 2016.

De tre mål fra Andy Carroll spillede altså en lille rolle i det mest utrolige Premier League-eventyr nogensinde. Vi ved jo alle, hvem der ellers spillede med i toppen i den sæson, og hvordan det endte.

9. Wayne Rooney mod West Ham, 2017
Den hjemvendte søn scorede hattrick for Everton mod West Ham i 2017.

Et af målene var guddommeligt smukt. Rooney får en kikset clearing fra modstanderens målmand, og med en perfekt firsttimer føler han bolden fra egen banehalvdel hen over selvsamme målmand plus et par forsvarsspillere. Everton vandt 4-0.

8. Tony Yeboah mod Wimbledon, 1995
Få spillere har vel slået igennem i Premier League med så stort et eftertryk som Tony Yeboah i 1995-96 sæsonen.

Ghaneseren spillede kun to år i Leeds, inden han forlod England igen, men scorede i snit i hver anden kamp.

Og hattricket mod Wimbledon indeholder det måske bedste mål, der nogensinde er scoret i ligaen. Det er det, hvor Yeboah brysttæmmer, tager en skudfinte og brager bolden op i hjørnet.

Helt klart en Youtube-søgning værd.

7. Steve Watson mod Leeds, 2003
Navnet får måske ikke så mange klokker til at ringe uden for Newcastle eller Merseyside-området, men Steve Watson nåede faktisk næsten 500 kampe i karrieren. De fleste som forsvarer, men altmuligmanden kunne også begå sig på midtbanen.

Det gjorde han eksempelvis i denne 4-0 sejr over Leeds. Det første mål var en fin halvflugter, det næste et herligt lob langt udefra, og det sidste var såmænd endnu et lob. Denne gang nærmest fra baglinjen og hen over keeperen.

Ikke dårligt af en mand, der normalt huserede i forsvaret.

6. Steven Gerrard mod Everton, 2012
Liverpools største spiller de seneste mange år, ja måske nogensinde, der scorer tre mål mod lokalrivalerne i en sejr, og det første hattrick i Merseyside-derbyet siden 1986.

Det kan næsten ikke skrives bedre. Glimrende mål tilmed.

Selvfølgelig måtte Captain Fantastic med på listen.

5. Dirk Kuyt mod United, 2011
Arbejdsmanden og fanfavoritten fik personlig succes og en ekstra stjerne hos alle Liverpool-tilhængere, da han i bedste Kuyt-stil fik skrabet et hattrick sammen mod de engelske mestre i en 3-1 sejr på Anfield.

Ingen af målene var specielt kønne, det skulle da lige være den, Kuyt prikker ind på stregen efter en vild dribletur fra Suarez, men sådan var hollænderens spil ofte.

Han knoklede først og fremmest for holdet og var ofte på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og her blev han belønnet med et hattrick. Og en femteplads på denne liste.

4. Andrej Arshavin mod Liverpool, 2009
Andrej Arshavin havde et fænomenalt EM i 2008, og det fik Arsenal til at hente den lille russer. Han fortsatte kortvarigt de gode takter fra slutrunden i en meget intens sæson, hvorefter niveauet faldt drastisk.

Men ingen kamp opsummerer vel Arshavins 2008-09 sæson – ja, hele hans karriere – som denne 4-4 klassiker mod Liverpool, hvor den tidligere Zenit-spiller scorede alle Arsenals mål.

En firestjernet præstation af russeren og nummer fire på vores liste.

3. Didier Drogba mod Wigan, 2010
Sidste spilledag i 2010-sæsonen. Chelsea og Manchester United lå alene i front inden sidste runde. Chelsea førte med et enkelt point.

Alt var derfor helt åbent, selv målscore kunne ende med at få betydning, hvis resultaterne flaskede sig.

United vandt sin kamp overbevisende 4-0, men den trumfede Guus Hiddinks Chelsea godt og grundigt.

Stakkels Wigan blev nemlig renset 8-0, og en fabelagtig Didier Drogba stod for tre af målene.

Chelsea blev mestre og fuldendte en fantastisk sæson, hvor man også vandt FA Cuppen. Med de tre mål sikrede Drogba sig også topscorertitlen foran Wayne Rooney fra netop Manchester United.

Den perfekte sæsonafslutning for The Blues.

2. Robin van Persie mod Villa, 2013
Selvfølgelig måtte det med. Manchester Uniteds seneste mesterskab kom i hus med denne 3-0 sejr over Aston Villa.

Alle tre mål blev scoret af Robin van Persie, der satte en tyk streg under sin betydning for holdet det år. Topscorer i ligaen og mester for første gang.

Et af målene var en vidunderlig helflugter, efter en bold som hollænderen modtager hen over hovedet.

1. Dimitar Berbatov mod Liverpool, 2010
Så nåede vi frem til førstepladsen. Du vidste det her hattrick ville komme.

Manchester United vandt 3-2 over ærkerivalerne i en kampe, hvor Berbatov stjal scenen med sit hattrick. Det andet mål var det der berømte saksespark, hvor bulgareren tæmmer et indlæg med låret, hvorefter han afslutter med ryggen til mål. Bolden tager overliggeren og går ind helt ude i hjørnet, mens Pepe Reina kigger på.

Liverpool kom senere tilbage til på 2-2, men det ville Berbatov ikke finde sig i, så han besluttede sig for at tage matchvinderrollen på sig og lave sejrsmålet.
3-2 til United i en ægte nyklassiker med et mindeværdigt hattrick.

***
Honorable mentions

Afonso Alves mod Manchester City, 2008
Den gode Alves fortjener lidt kredit her. Han var en til tider besynderlig spiller men med nogle utrolige statistikker. Scorede engang syv (!) mål for Heerenveen i en 9-0 sejr, hvilket stadig er rekord i Æresdivisionen.

Scorede hattrick, da Middlesbrough slog City 8-1 i 2008. 8-1! Det er kun 11 år siden. Utroligt.

Wayne Rooney mod Arsenal, 2011
Det bemærkelsesværdige her – ud over sejren på 8-2 – var, at alle tre mål var på dødbolde. To på frispark og et på straffespark.

Romelu Lukaku mod Manchester United, 2013
Et helt igennem vildt opgør. Alex Fergusons sidste kamp, et vanvittigt resultat på 5-5, og så det faktum at Lukaku senere skulle spille for United.

Ole Gunnar Solskjær mod Nottingham Forest, 1999
'The Super Sub' lavede lige fire kasser på 12 minutter efter at være blevet skiftet ind. United vandt 8-1. Men det var jo også på mange måder en sæson, hvor alt kørte for De Røde Djævle.

Samuel Eto'o mod Manchester United, 2014
En aldrende camerouner skrev sig ind i Chelsea-historien, da han sænkede Manchester United med tre mål den 19. januar 2014.
Han var sent i karrieren hentet til London som reserveangriber men nåede altså at sætte sit aftryk i 3-1 sejren.

Bonusinfo:
Med 11 hattricks er Sergio Aguero og Alan Shearer de spillere med flest hattricks i Premier League. Aguero har dog flest for samme klub, idet alle er lavet for Manchester City. Shearers hattricks fordeler sig på Blackburn og Newcastle.

Robbie Fowler har ni hattricks på andenpladsen.

Harry Kane har otte sammen med Thierry Henry og Michael Owen.

Wayne Rooney er på syv, mens Luis Suarez nåede seks i sin relativt korte tid i Liverpool.

Annonce