Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Ude af det fine selskab: United får ikke invitation til ny prestigefyldt klubturnering

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
18.07.2019 Kl. 08:12
Manchester United har ikke gjort sig spillemæssigt fortjent til at få en invitation til det nye format af klubverdensmesterskaberne.

FIFA lancerer sin nye udgave af klubverdensmesterskaberne i 2021, men Manchester United får ikke en invitation, selvom hele 24 hold deltager i det nye turneringsformat.

Det skriver The Times torsdag.

Otte europæiske hold deltager, men der må maksimalt være to hold fra hvert deltagende land. FIFA havde oprindeligt planlagt, at holdene med flest triumfer i Champions League eller European Cup var blevet inviteret.

Det havde betydet, at Liverpool og Manchester United ville være de to engelske repræsentanter under den første omgang af de nye klubverdensmesterskaber.

Men sådan er det ikke længere. FIFA lægger nu i stedet vægt på, at de inviterede klubber har gjort sig fortjente til en invitation via deres præstationer i disse år snarere end historisk.

Kigger man på, hvordan de engelske hold har præsteret gennem de seneste fem sæsoner, så har Liverpool og Manchester City klart gjort det bedste indtryk i Champions League.

Dermed tyder alt på, at The Reds og The Citizens løber med pladserne til den første omgang af de nye klubverdensmesterskaber, men intet står skrevet i sten endnu.

UEFA, det europæiske fodboldforbund, skulle angiveligt insistere på, at de selv vil bestemme, hvordan de otte hold fra kontinentet kvalificerer sig til den nye FIFA-turnering.

Annonce