Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Officielt: Her er Premier League-bolden 2015/16

Af Redaktionen
30.06.2015 Kl. 12:19
Premier League har netop bekræftet i en pressemeddelelse, at det bliver Nikes mest komplicerede fodbold nogensinde, modellen 'Ordem 3', der skal bruges i Premier League fra den kommende sæson.

Ordem 3 venter ikke med sin debut til august, når Premier League starter. Bolden skal allerede røres af en række Premier League-stjerner ved Barclays Asia Trophy, der spilles om to uger.

Ved turneringen, der spilles i Singapore, deltager Arsenal, Everton og Stoke City. Singapores dreamteam spiller også med i fireholds-truneringen, der altså bliver med Ordem 3 som officiel kampbold for første gang.

Nike har offentliggjort bolden, der bygger på 15 års research og skulle være den mest avancerede Nike-bold til dato.

Bolden er meget synlig med sine skrigende farver, og skulle flyve ekstraordinært stabilt i luften, hvilket giver alle spillere maksimal mulighed for at præstere. Desuden har bolden 12 paneler og en kerne af en Carbon-latex luftballon, som giver en unik accelerationsevne fra berøringsøjeblikket. Dette gør, at den passer bedre ind i nutidens spil, der bliver stadigt hurtigere.

Selvom det kan lyde som en selvfølge altsammen, så er det faktisk ikke tilfældet – blandt andet blev VM-bolden i 2010, Adidas' Jabulani-bold, kritiseret for at være total umulig at vudere for keeperne grundet utilregneligheden i svævet.

Udover Premier League, så skal Ordem 3 også benyttes i Serie A og La Liga. Den kan købes af private hos Nike og i udvalgte butikker fra d. 1 juli 2015.

Den allerførste kamp med den nye bold bliver Everton FC mod Stoke City, der spilles klokken 19.00 onsdag d. 15 juli på det nationale stadion i Singapore.

Billeder af Nikes Ordem 3 official Premier League match ball 2015/16:

Annonce