AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
05:12:2018 15:07
xG-sandheder: Arsenal overpræsterer og Salah er god

The Telegraph har kigget nærmere på nogle af de ting, som Expected Goals kan fortælle om Premier League-sæsonen hidtil.


Tabellen lyver aldrig, siger man.

Alligevel er der mange andre parametre, man kan kigge på, og nogle af dem hjælper Expected Goals med at forklare.

For dem, der aldrig har hørt om begrebet tidligere, eller har brug for en genopfriskning; Expected Goals er et måleinstrument til at beregne sandsynligheden for, at en spiller scorer fra afslutningspositionen.

Det bliver beregnet ud fra scoringsrationen fra de spillere, som tidligere har afsluttet fra den position, mens der samtidig også bliver taget hensyn til andre spillere position på banen.

Hvis spillerne eksempelvis har scoret på 8.000 ud af 10.000 afslutninger fra et givent sted på banen, giver det en expected goals på 0,8.

Det er selvfølgelig ikke fejlfri beregner, men den kan give et fingerpeg om nogle af de ting, som man ellers har tendens til at overse.

Her har den engelske avis, the Telegraph, set nærmere på fem sandheder, som Expected Goals, der forkortes xG, kan fortælle om.

Salah har gang i en god sæson

Egypteren har fået kritik for ikke at være lige så god som sidste sæson, men selvom han ikke har scoret samme antal mål, er der han stadig en af de bedste spillere i Europa målt ud fra xG. Når man plusser hans Expected Goals (8,15) oveni hans Expected Assists (3,7), viser det, at han kun er overgået af Cristiano Ronaldo denne sæson.

Pr. 90 minutter er Salah på 0,61 xG denne sæson sammenlignet med 0,77 xG sidste sæson. Derimod er hans xA steget med omtrent 50 procent til 0,34.

Arsenal overpræsterer helt vildt

Expected Goals kan også bruges til at beregne en klubs forventede antal point, og her har Arsenal fået 9,36 point mere end, hvad xG retfærdiggør. Det vidner om stor effektivitet foran mål. Liverpool er toer på listen med 6,76 point mere end forventet.

Bournemouth-profil stråler

Bournemouth har leveret ganske godt denne sæson, og det er blandt andre Ryan Frasers skyld. Den engelske kantspiller er således den spiller i de fem bedste ligaer, som har den højeste xA. Over seks assists er det forventet, at han har leveret, og han overgår dermed Neymar, Lionel Messi og David Silva.

Manchester City-spiller er den mest kreative i Europa

Når det kommer til spillere, som har spillet mindst 270 ligaminutter denne sæson, er der ingen spillere, der har en højere xG og xA kombineret end Gabriel Jesus pr. 90 minutter. Brasilianeren er således over 1,5 xG og xA pr. 90 minutter på banen.

David Silvas holdkammerater giver ham ikke, hvad han fortjener

Det er ligegyldigt hvor mange gyldne afleveringer, du slår til dine holdkammerater, hvis de alligevel ikke scorer. Den situation er David Silva havnet i. Spanieren burde have været noteret for 5,3 assists denne sæson ifølge xA, men han er blot noteret for to målgivende afleveringer.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED