AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
11:10:2018 09:55
VINTERSHOPPING: Sådan bør Top 6-klubberne forstærke sig til januar

Ser man bort fra Manchester United, kører det fornuftigt for de resterende Big Six-klubber, men en række forstærkninger i vintertransfervinduet kunne sagtens blive aktuelt alligevel.


Arsenal - en midterforsvarer

Med ni sejre i streg ligner Arsenal ikke et hold, der har akut brug for forstærkninger i øjeblikket.

Unai Emery har ambitioner om at vinde Europa League, men ellers anså de færreste Arsenal som en af favoritterne til at ende med en top 4-placering i Premier League-tabellen. 

Efter sejr på sejr på sejr må man, set udefra, men og indefra selve Arsenal-truppen så småt begynde at tro på mere end en mulig topplacering, og derfor kunne Unai Emery måske godt fristes til at investere og forstærke i vinterens transfervindue - hvis midlerne er til det.

Arsene Wengers afløser virker ikke helt tilfreds med sit forsvar, hvor han blandt andet eksperimenterede med et tre-mandsforsvar mod Qarabag i Europa League.  Havde modstanderen heddet Liverpool eller Manchester City, var det eksperiment formentligt fejlet.

I Premier League har Emery i stedet foretrukket en bagkæde med fire mand, hvor Sokratis hurtigt har tilpasset sig ligaens intensitet. Mustafi spiller også bedre og mere stabilt end tidligere, ligesom Rob Holding ikke er langtfra i kvalitet.

Men om de tre kan holde skansen i forsvaret på sigt - og om Laurent Koscielny er i stand til at gøre et hurtigt comeback fra sin skade og vende tilbage med samme standard som førhen - er stadig ét stort spørgsmål. S

Så selvom Emery burde spejde efter en god erstatning på den centrale midtbane for Aaron Ramsey til sommerens transfervindue, virker midterforsvaret som det område, der måske kan få den spanske træner til at shoppe i vintertransfervinduet.

Chelsea - en angriber

Sidste vinter hentede man Olivier Giroud for at score flere mål, og selvom franskmanden bidrager med mange aspekter af det offensive spil, er han ikke ligefrem nogen målræv.

Og selvom Morata viser tegn på bedring og måske er ved at finde målformen, må angrebet stadig være en bekymring for Maurizio Sarri.  Det er usikkert, om Michy Batshuayi kan kaldes tilbage fra sit lejeophold hos Valencia, når januar står for døren, men hvis ikke må Sarri tage en tur på transfermarkedet.

Særligt fordi Olivier Giroud har kontraktudløb efter denne sæson og måske kunne fristes til at skifte fra Stamford Bridge, hvis et lukrativt tilbud dukker op fra eksempelvis Kina.  The Blues har angiveligt i sinde at tilbyde ham en etårig forlængelse, men penge taler, og Giroud kunne måske godt være på udkig efter karrierens sidste store kontrakt. 

Liverpool - en kreativ midtbanespiller

Klopp og Liverpool brugte knap £100 millioner på at forstærke midtbanen denne sommer, men arbejdet er umiddelbart kun halvfærdigt.

Keita ligner en smart investering, selvom han endnu ikke er fast mand, mens Fabinho har haft umådeligt svært ved at få spilletid, og brasilianeren har åbenbart brug for op til et halvt år for at tilpasse sig Premier League.

Reaktionen fra både Jamie Carragher og Graeme Souness var i hvert fald identisk efter remissen mod Manchester City i weekenden; Liverpool har brug for en kreativ midtbanespiller, der kan lirke modstanderholdenes forsvar op.

Liverpool mangler en David Silva eller Bernardo Silva -  eller Nabil Fekir -  selvom The Reds sikkert gjorde det rette ved at afbryde handlen i ellevte time.  Spørgsmålet er, om løbet er kørt fuldstændigt for den handel, for Fekir har holdt et højt individuelt niveau igen denne sæson og scoret seks mål i otte kampe for Lyon.

Manchester City - en defensiv midtbanespiller

På den front har intet ændret sig for de engelske mestre siden sommerens transfervindue. Guardiola forsøgte angiveligt at hente Fred, som i stedet endte hos lokalrivalerne fra Manchester United, og Jorginho lignede også længe en sikkert City-signing - til han pludselig blev præsenteret som Chelsea-spiller.

Fernandinho fylder 34 år denne sæson, og selvom brasilianeren stadig yder godt i motorrummet på den centrale midtbane, må den dybtliggende og defensive midtbaneposition være området, hvor City har mest akut brug for forstærkninger. 

Og så alligevel ikke helt;  Claudio Bravo er skadet for resten af sæsonen, så skulle uheldet være ude - og skulle Ederson lide samme skæbne -  står de engelske mestre uden nogen målmænd med synderlig erfaring på topniveau.

Manchester United - en midterforsvarer 

José Mourinho higede efter alt at dømme efter defensive forstærkninger i sommerens transfervindue, og klubben var stort set også kædet sammen med samtlige midterforsvarere, der kunne kravle eller gå. 

De rygter fortsætter nu med Andreas Granqvist, den svenske landsholdskaptajn, men lidt kredit må man give Mourinho;  Han var fremsynet, da han forsøgte at forstærke sit midterforsvar, for selvom Manchester United har set alt andet end imponerende ud over hele linjen, har særligt forsvaret været en værre suppedas.

The Red Devils har lukket 14 mål ind allerede denne sæson, hvilket kun Fulham, Cardiff og Huddersfield har formået at gøre dårligere.  Det store problem er, at de bedste midterforsvarere derude - Milan Skriniar, Kalidou Koulibaly - og spillere af den kvalitet, bliver umenneskeligt dyre, hvis Inter eller Napoli stik mod alle odds skulle være klar til at sælge i vintertransfervinduet.

Og så risikerer man at lave lappeløsninger a la Andreas Granqvist. 

Tottenham - hvad som helst

Spurs signede ikke én eneste spiller til førsteholdet i sommerens transfervindue, og det kan blive kritisk, når flere nøglespillere pludseligt må udgå med skader.

En backup-angriber til Harry Kane ville være et område, som Pochettino med sikkerhed gerne vil kigge efter i sømmene, for den engelske stjerneangriber får formentlig brug for et hvil på ét eller andet tidspunkt i sæsonen.

Uden skadede Christian Eriksen kunne Spurs også godt mangle et skud kreativitet på banen, og Victor Wanyama er konstant skadet.  Samtidigt ser det ud til, at Mousa Dembele forbereder sig på livet hos en anden klub, når kontrakten med Tottenham udløber efter denne sæson, så midtbanen kunne også godt bruge et nyt ansigt eller to. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED