Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Vildt: Nu vil Saudi-Arabien lokke de bedste Premier League-dommere

Af Emil Plovgaard
28.09.2023 Kl. 08:37
Saudi-Arabien tager nu de næste skridt.

Det er ingen hemmelighed, at Saudi-Arabien denne sommer har lokket flere af Europas topspillere til.

Men det stopper tilsyneladende ikke her.

Ifølge The Times vil golfstaten nu også forsøge at lokke dommerne fra Premier League med.

 

Og det kan være en bekymrende udvikling, hvis de bedste dommere i Europa forlader kontinentet til fordel for Saudi-Arabien, skriver avisen.

Dommere fra New Zealand, Argentina og Paraguay er i løbet af denne sæson blevet hentet til Saudi-Arabien for at dømme kampe i den saudiske Pro League.

Men som en del af ligaens næste fase, vil forbundet i løbet af det næste halve til hele år forsøge at lokke dommere fra Premier League til.

I Premier League bevæger lønrammen for dommerne sig fra én million til 2,5 millioner kroner. Disse tal kan dog komme til at se meget små ud, sammenholdt med, hvad de bedste dommere kan komme til at tjene i Saudi-Arabien.

I sommerens transfervindue var det kun Premier League, der havde et højere forbrug end den saudiske Pro League, og det fortæller noget om den vilde udvikling, der har været i golfstaten i det seneste års tid.

Den tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg var dommerchef i Saudi-Arabien i perioden fra 2017 til 2018, og han var ikke ligefrem imponeret over dommerstandarden hos de lokale dommere.

– Jeg var skuffet over møderne, for de forstod ikke de basale regler og spillets regelsæt, sagde Clattenburg til TV-kanalen Al Arabiya i forbindelse med sin fratrædelse.


TOPHISTORIER LIGE NU

1. Hvad laver du, Højlund? "Det er jo kriminelt"

2. Napoli-stjerne truer med sagsanlæg: PL-storklub øjner en chance

3. Tabte 8-0: Nu kan de blive straffet af FA

4BREAKING: Antony vender retur til England

5. Guardiola raser: Vi kan kun træne i fem minutter

Annonce