Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
02:12:2020 12:36
Videre med bravur i Champions League: Nu roser Klopp ung trio

The Reds sikrede sig tirsdag aften førstepladsen i Champions Leagues Gruppe D med en 1-0-sejr over Ajax.


Klopp og Liverpool har været særdeles hårdt ramt af skader denne sæson - og tirsdagens kamp mod Ajax var da heller ingen undtagelse. På trods af, at det hele endte lykkeligt for Liverpool-tilhængerne med en 1-0-sejr, gruede flere sikkert, da startopstillingen blev offentliggjort.

Den brasilianske målmand Alisson Becker kom nemlig til skade i weekendens kamp mod Brighton, og det gav startdebut til en ny opkomling.
 
Således startede den unge målmand Caoimhin Kelleher for første gang inde i Champions League - han blev valgt i stedet for Adrian.
 
22-årige Kelleher har været hos Liverpool siden 2015, hvor han har vist fornemme takter på ungdomsakademiet. I tirsdagens kamp mod Ajax diskede han også op med et par forrygende redninger, der gjorde, at han kunne slutte aftenen med et rent bur.
 
Liverpool virkede til at være i fin kontrol gennem hele kampen, og det kampafgørende mål blev skabt af to produkter af klubbens eget ungdomsakademi.
 
Neco Williams fandt plads på højreflanken, hvor han kunne sende et indlæg ind i feltet. Ajax-målmand Andre Onana virkede sikker på, bolden ville gå ud til målspark, men sådan gik det ikke.
 
I stedet kom Curtis Jones løbende bagfra, og herfra kunne han sende læderkuglen i netmaskerne fra en utrolig svær vinkel med ydersiden af sin højre fod.
 
Kelleher over Adrian
 
Efter kampen forklarede Klopp, hvorfor han dog valgte Kelleher over Adrian.
 
- Jeg synes virkelig, Adrian gjorde et godt job, da han kom ind sidste sæson - i Super Cup-finalen og i Champions League - han spillede i alle turneringer, siger Klopp indledningsvist.
 
- Men i denne kamp havde vi brug for en målmand, der var god med fødderne, og det er Caoimhin. Men man ved aldrig. De virker sikre, når de får at vide, at de skal starte, men det er en helt anderledes situation, når de træder ind på banen. 
 
- Jeg er virkelig glad for, at det gik, som det gik. Hvor rolig og god han var. 
 
Jones har grebet chancen
 
Liverpool-bossen var også tilfreds med unge Curtis Jones, der mere eller mindre er blevet fast mand i startopstillingen denne sæson på grund af et hav af skader.
 
- Han er en virkelig god spiller, og jeg er glad for at have ham på holdet. Sådan er det sommetider. Situationer med mange skader, der gør, at der altid er muligheder for nogle andre, og den chance har han grebet.
 
Lang samtale med Williams
 
Klopp afslørede også, at han havde haft en privat samtale med unge Neco Williams i ugens løb for at øge hans selvtillid, efter han blev taget ud i pausen mod Brighton.
 
- Vi havde en lang samtale denne uge. Vi mente begge, at han har mere i skabet, end han har vist indtil videre. I aften viste han sit talent i glimt - han kan blive meget bedre - men i aften viste han, at han er god, slutter Klopp.

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED