AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
05:12:2019 16:26
Vardys vilde rejse: Fra Non League-spiller til Premier League-topscorer

Jamie Vardy har gennemgået en vild udvikling gennem de seneste syv-otte år, og nu er han topscorer i Premier League. Her er en del af historien om englænderen, der i en sen alder fik sit store gennembrud.


Vi kender efterhånden historien, men den kan alligevel godt tåle en gentagelse. For den er fantastisk.

For syv og et halvt år siden spillede en ganske ukendt 25-årig angriber ved navn Jamie Vardy i Fleetwood Town. I løbet af 2011/12-sæsonen var han imidlertid helt uimodståelig i den femtebedste række, hvor han i 36 kampe scorede 31 mål og derudover lavede 17 assists.

De utrolige tal fik Leicester, som på daværende tidspunkt fristede en tilværelse i the Championship, til at betale en rekordsum for en spiller fra et non-League-hold.

Angriberens første sæson for the Foxes var dog ikke nogen stor succes, og han kvitterede kun med fire mål og lige så mange assists i 26 ligakampe. Men så skete der noget året efter.

Her sikrede Leicester sig oprykning til Premier League, og det havde Jamie Vardy en ganske stor andel i. Englænderen leverede 16 mål og 10 assists, men i den bedste række var han stadig ikke et navn, der blev lagt mærke til.

Men den 21. september 2014 fik alle i Premier League øjnene op for, hvem Jamie Vardy var. I en 5-3-sejr mod Manchester United blev han noteret for ét mål og fire assists. Den præstation var enestående, og på dette tidspunkt var han stadig ikke slået igennem som angriber, for i det opgør spillede han på kanen.

Gennembruddet i den bedste række var dog kommet, og i den efterfølgende sæson, hvor Leicester højst sensationelt vandt det engelske mesterskab, var det med Jamie Vardy i en hovedrolle. Han nettede 24 gange i ligaen.

Sidenhen har han spillet en række landskampe, inden han valgte at trække stikket fra nationalmandskabet, og derudover har han også spillet ni kampe i Champions League.

Det er dog nu, i en alder af 32 år, at han ser bedre ud end nogensinde før. På et sprudlende Leicester-mandskab, der ligger nummer to i tabellen, har han scoret 14 gange i 15 kampe. Det er yderst imponerende, og han er også ganske klart i spidsen på topscorerlisten i øjeblikket.

I sommeren 2012 havde ingen nok regnet med, at han både ville have vundet Premier League, og at han ville være den nuværende topscorer i ligaen.

Det er uden tvivl en vild historie om englænderen fra Sheffield.  

Jamie Vardy fra sin tid i Fleetwood Town.
Jamie Vardy fra sin tid i Fleetwood Town.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED