Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
12:01:2021 22:31
VAR i fokus: Kontroversielle minutter i United-opgør forklaret

Der udspillede sig en mærkværdig situation i opgøret mellem Burnley og Manchester United, som tog adskillige minutter at få løst hos VAR.


I midten af første halvleg i kampen mellem Burnley og Manchester United var der et længere spilstop.

Dommeren mente i første omgang ikke, at Luke Shaw ikke begik et frispark på Johann Gudmunddson, og sekunder dømte han et frispark til Edinson Cavani efter et frispark af Robbie Brady. 

Robbie Brady var sidste mand, og derfor stod han til at få rødt kort for at fratage en oplagt scoringsmulighed, men VAR ville se tacklingen fra Luke Shaw igennem for et muligt rødt kort. 

Efter flere minutter, hvor dommer Kevin Friend så hændelsen på VAR-skærmen, endte det med et gult kort til Manchester United-backen og et frispark til Burnley.

- Der var gennemsyn af et muligt rødt kort, og VAR-protokollen tillader at give et gult kort, fordi der skal tages en disciplinær beslutning, når dommeren laver en VAR-gennemgang, skriver Dale Johnson fra ESPN.

VAR vurderede, at Robbie Bradys frispark på Edinson Cavani skulle give et rødt kort, men da det var i samme spillefrekvens som Luke Shaws tackling, blev der givet et frispark til Burnley. Det skriver Laurie Whitwell fra The Athletic:


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED