Vanvittigt drama: Schweiz snupper billetten videre

Af Emil Plovgaard
02.12.2022 Kl. 21:00
Der udspillede sig fredag aften et vanvittigt drama i gruppe G.

Det var en kamp, der bølgede utrolig meget frem og tilbage, som vi var vidner til fredag aften i gruppe G.

Opgøret mellem Serbien og Schweiz bød således på intet mindre end fem scoringer. Inden kampen havde Schweiz kun scoret et enkelt mål, men det blev der i den grad vendt op og ned på fredag aften.

Kosovo-fødte Xherdan Shaqiri gjorde sig særdeles upopulær blandt de serbiske tilskuere på Stadium 974 i Doha, da han først scorede til 1-0 for Schweiz og siden tyssede på de fremmødte serbere.

Aleksandar Mitrovic svarede dog igen kort efter føringsmålet, da han udlignede på et hovedstød, som blev sendt forbi Gregor Kobel i Schweiz' mål.

Serbien skulle sågar også komme foran, da Dusan Vlahovic pludseligt stod ganske umarkeret i feltet. Det var således blot en formsag for serberen at sende kuglen forbi Kobel, der måtte se sig udplaceret for anden gang i kampen.

Schweiz gav dog langt op fra op, og man fik også udlignet til 2-2 inden pausefløjtet lød. Breel Embolo fik bolden serveret på et sølvfald af Silvan Widmer, og så var der balance i regnskabet.

For anden gang i kampen skulle Schweiz da også komme foran, da Remo Freuler var modtageren af en glimrende aflevering fra Ruben Vargas. 3-2 til Schweiz, da Freuler viste klasse og kynisme.

Efter en times spil havde Embolo mulighed for at udbygge føringen, men hans afslutning gik langt over mål.

Anden halvleg blev en affære, hvor serberne havde bolden mest, men Schweiz kom frem til de største muligheder.

Begge mandskaber havde dog i kampens anden halvleg svært ved at omsætte chancerne til mål.

Det hele sluttede dermed 3-2 til Schweiz.

Gruppens øvrige kamp mellem Brasilien og Cameroun endte 0-1. Brasilianerne havde i forvejen sikret sig avancement til ottendedelsfinalen, mens Cameroun skulle bruge en sejr og håbe på schweizisk nederlag. Derfor var en sejr til Cameroun altså ikke nok.