AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
03:07:2020 14:33
Værst i Premier League: Derfor er Chelsea så dårlig til at forsvare hjørnespark

Chelsea kan ikke finde ud af at forsvare ordentligt på hjørnespark, og her er grundene til, hvorfor det er sådan.


Chelsea har indkasseret ni mål på 110 hjørnespark i denne sæson. Det er 8,2 procent af alle hjørnespark, der havner i netmaskerne.

Det er et foruroligende højt tal, og det bliver det især, når man ser på, at Manchester United og Norwich er de to klubber, der ligger næsthøjest på listen. De to klubber indkasserer mål på 4,8 af hjørnesparkene.

Men hvorfor er Chelsea så dårlig til at forsvare sig mod hjørnespark? Det har The Athletic kigget nærmere på.

En mangel på højde, aggressivitet og fysik er Chelsea-mandskabets overskyggende problem, og det bliver særligt en udfordring, når franske Kurt Zouma ikke er på banen. Den kejtede midterforsvarer har vist sig som klubbens klart bedste forsvarsspiller i luften.

Det lader til, at Andreas Christensen og Antonio Rüdiger er det foretrukne centrale forsvar lige nu, men selvom ingen af de to spillere mangler højde, kan de domineres af modstanderne i luften, og danskeren har også udfordringer med sin ret klejne fysik.

Chelseas trup kan på flere måder sammenlignes med Manchester City-truppen, der også er præget af små, teknisk stærke spillere, der ikke er i besiddelse af nogen overvældende fysik.

Der er dog ingen klubber i ligaen, der tillader så få hjørnespark imod som Manchester City, og når the Citizens forsvarer mod hjørnespark, er det med hele holdet tilbage.

Måske kan Frank Lampard tage ved lære af den taktik, for lige nu har Chelsea enorme problemer på hjørnespark.

Onsdag aften kostede det dyrt mod West Ham, der fik bolden i netmaskerne på begge hjørnespark. Dog blev det første underkendt for offside.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED