Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
16:10:2021 18:33
United fløj 10 minutter: Her er forklaringen

Manchester United var ude på det, der vel tenderer til at være verdens korteste flyvetur, da spillerne fredag rejste til Leicester.


I en verden, hvor spørgsmål om klima og CO2-udledning fylder stadigt mere, kan det undre, at Manchester United frem mod weekendens udekamp mod Leicester besluttede sig for at flyve i 10 minutter.
 
Dårligt kunne United-spillerne og staben sætte sig til rette i flyet, før det atter var nede på jorden.
 
Det har derfor også vakt stor opsigt og forbavselse, at United tyede til lige netop denne transportform, når eksempelvis busser ville udlede langt mindre CO2.
 
Under normale omstændigheder, ville Manchester United da også have kørt i busser til opgøret, fortæller klubben til BBC, men meldinger om kø på motorvejen M6 fik klubben på andre tanker.
 
I et skriftligt svar til BBC forsvarer klubben beslutningen om den korte flyvetur, ved at fremhæve, hvad den gør for klimaet.
 
- United har udformet en politik, så klubben kun køber grøn el til klubbens bygninger og øvrige faciliteter
 
- United har fået en helt særlig pris for en politik at udlede mindst muligt CO2. En pris, der blev givet til klubben for sjette år i træk i 2020
 
- United har i 12 år formået at reducere forbruget af energi og CO2-udledninger
 
- United har siden 2008 reduceret CO2-udledning med 2700 tons
 
Der er cirka 160 kilometer fra Manchester til Leicester.
 
Kampen endte i øvrigt 4-2 til Leicester.

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE