AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
31:03:2020 14:10
United, City og Liverpool bløder: Big Six-klubbernes stjerner bliver 13 mia. mindre værd

CIES estimerer, at Big Six-klubbernes spillere vil have mistet for knap 13 milliarder kroner i værdi gennem det næste kvartal på grund af coronakrisen.


Den igangværende corona-pandemi rammer i den grad også fodboldbranchen hårdt på pengepungen, og det vil vi formentligt få at se i det næste transfervindue.

Én ting er, at klubberne verden over med stor sandsynlighed vil have færre penge at bruge på transfers, men det bliver måske opvejet ved, at spillernes transferværdi i øjeblikket drasler ned.

Fodboldanalyseinstituttet CIES har taget et kig på spillernes transferværdi og udregnet, hvad en lang række engelske og europæiske storklubber mister i spillerværdi på krisen, medmindre ligaerne sættes i gang før juni.

Alder og kontraktlængde har selvfølgelig en indflydelse, men dét at fodboldspillerne ikke er i stand til at vise sig frem og spille fodbold betyder også, at de gradvist bliver mindre og mindre værd.

CIES Football Observatory nævner Paul Pogba som et eksempel. Franskmanden har næsten ikke spillet denne sæson, hvilket i forvejen har påvirket hans transferværdi negativt.

Ifølge analyseinstituttet er han i øjeblikket knap €65 millioner værd, men til slut juni vil hans transferværdi være dalet til kun €30 millioner.

Manchester United er altså hårdt ramt af, at klubbens spillere mister værdi dag for dag uden fodbold, men det er de andre engelske Big Six-klubber bestemt også.

Herunder kan du se, hvad klubberne ventes at miste i spillerværdi, hvis fodbolden fortsat ikke er genoptaget i slutningen af juni.

1.Manchester City:  Tab i spillerværdi for €412 millioner -  svarer til 3,07 milliarder kroner.

2. Liverpool: Tab i spillerværdi for €353 millioner - svarer til 2,63 milliarder kroner.

3. Manchester United: Tab i spillerværdi på €293 millioner - svarer til 2,2 milliarder kroner.

4. Chelsea: Tab i spillerværdi for €251 millioner - svarer til 1,87 milliarder.

5. Tottenham: Tab i spillerværdi på €227 millioner - svarer til 1,7 milliarder

6. Arsenal: Tab i spillerværdi på €173 millioner - svarer til 1,3 milliarder


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED