AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
21:05:2020 21:30
United bløder: Derfor har rivalernes regnskab indflydelse på Liverpools signings

Manchester Uniteds seneste kvartalsregnskab var næppe godt nyt for de Liverpool-tilhængere, som håber, at klubben laver adskillige store signings denne sommer.


Det var ikke kønne tal, som Manchester United torsdag eftermiddag kunne annoncere i sit seneste kvartalsregnskab fra nytår frem til april.

Det lyder måske som noget, de fleste Liverpool-fans burde fryde sig over, men sandheden er den, at ærkerivalernes regnskab formentligt er et varsel for The Reds og deres transfervindue.

Ed Woodward, Manchester Uniteds vicebestyrelsesformand, kunne blandt andet fortælle, at coronakrisen havde kostet The Red Devils £23 millioner i sidste kvartal.

Eftersom det kun var regnskabet fra årets første kvartal, er tabene fra april og maj altså ikke talt med, men man må gå ud fra, at klubben er fortsat med at bløde.

Det siger noget om den finansielle virkelighed, som alle de engelske klubber - selv de allerstørste som Manchester United og Liverpool - står overfor i øjeblikket på grund af krisen.

For når Manchester United, der er den mest indtægtsrige og største engelske klub rent økonomisk, bløder sådanne tal, må man næsten gå ud fra, at billedet er nogenlunde magen til i ledelseslokalerne hos Liverpool - selvom vi mangler The Reds' kvartalsregnskab at læne sig op ad.

Det ses også på Timo Werner-transferen. For få måneder siden lød det som om, signingen af den 24-årige tysker var så godt som sikker.  Sådan er forlydender fra de pålidelige engelske Liverpool-korrespondenter ikke længere.

Selvom alt indikerer, at Klopp ønsker Werner, og Werner ønsker Liverpool, så tyder det på, at klubben i hvert fald er usikre på, hvorvidt det er finansielt muligt eller ansvarligt at signe tyskeren via hans frikøbsklausul på £52 millioner.

- Vores indtægtskilder er blevet lukket af, mens vores udgifter fortsætter med at eksistere, skrev Liverpools administrerende direktør Peter Moore i et åbent brev til klubbens fans, da Liverpool omgjorde sin beslutning om at sende sine ikke-spillende ansatte hjem på lønkompensation.

Lige nu er der også en meget regulær risiko for, at noget af eller hele næste sæson kan ende med at blive spillet for lukkede stadioner.  Det i sig selv vil koste Liverpool op mod £85 millioner i mistede billetindtægter, har et medie som Football Insider tidligere regnet sig frem til.

 

 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED