AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
21:05:2019 18:29
UEFA svarer Arsenal igen efter Mkhitaryan-afbud

UEFA tager nu til genmæle i kølvandet på Arsenals melding om, at Henrikh Mkhitaryan ikke kommer med til Europe League-finalen i Baku på grund af manglende sikkerhedsforanstaltninger.


Af sikkerhedsmæssige årsager valgte Arsenal tidligere tirsdag ikke at udtage armeneren Henrikh Mkhitaryan til den trup, der skal kæmpe med om finalesejren i Europe League mod Chelsea i Baku i Aserbajdsjan.

Arsenal følte nemlig ikke, at UEFA kunne stille de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger til overfor Mkhitaryan med tanke på de internationale spændinger, der historisk set er mellem Aserbajdsjan og Armenien.

Men det tiltag giver UEFA ikke meget for.

Den nødvendige sikkerhed er nemlig lovet fra fodboldorganisationens side.

I en officiel udmelding fortæller UEFA:

- I samarbejde med Arsenal har vi udarbejdet en plan for - og givet garanti for - en sikkerhedsmæssig foranstaltning angående spillerens ve og vel i Aserbajdsjan. Og det kommer fra den højeste myndighed i landet.

- Som et resultat af samarbejdet blev der udviklet en nøje tilrettelagt plan, som blev givet til klubben.

UEFA accepterer dog i samme ombæring den engelske klubs beslutning.

- Ligesom at Arsenal anerkender UEFA's indsats sammen med myndighederne i Aserbajdsjan, anerkender vi også den beslutning, som klubben har truffet - nemlig ikke at udtage spilleren til finalen.

Svaret fra UEFA kommer efter, at Arsenal i en officiel meddelelse begrundede fravalget af Henrikh Mkhitaryan.

- Vi har grundet gennemgået alle scenarier for Henrikh Mkhitaryan for, at han kunne være en del af truppen. Men efter at have diskutteret dem med Henrikh og hans familie har vi i fællesskab valgt ikke at inkludere ham til turen til Aserbajdsjan.

- Vi er meget ærgerlige over, at Henrikh Mkhitaryan ikke bliver en del af finalen ud fra disse sjældne omstændigheder.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED